Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Maiznīca Ieva uzsāk bioloģiskās MAIZES ražošanu

2010. gada 9. jūnijs 12:53

1227
Maiznīca Ieva uzsāk bioloģiskās MAIZES ražošanu

Rīga, 09.06.2010. Maiznīca Ieva, kas ir viena no lielākajām maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājām Vidzemē, paplašinājusi savu līdzšinējo produkcijas klāstu un uzsākusi pilnīgi jaunu darbības virzienu - bioloģiskās maizes ražošanu.

Tās izgatavošanā paredzēts izmantot tikai 100% bioloģiskas izcelsmes izejvielas. Tas nozīmē, ka to audzēšanā un pārstrādē netiek lietotas nekādas ķimikālijas, pārtikas piedevas (E vielas) vai ģenētiski modificēti izstrādājumi.

Uzņēmuma ražotie bioloģiskie produkti ir sertificēti un pilnībā atbilst ES prasībām.

Tirdzniecības vietās, kurās ir pieejama Maiznīcas Ieva produkcija, šobrīd jau iespējams iegādāties vienu no pirmajiem jaunās līnijas produktiem - „Ievas bioloģisko rudzu maizi". Plānots, ka tuvākajā laikā uzņēmums piedāvās arī bioloģisko saldskābmaizi, baltmaizi un cepumus.

Kalvis Saliņš, Maiznīcas Ieva vadītājs: „Līdzšinējais bioloģiskās produkcijas piedāvājums Latvijas tirgū ir stipri ierobežots. Latvijā ir relatīvi labi attīstīta bioloģisko lauksaimniecības produktu ražošana, bet tieši pārtikas pārstrāde nav pārāk izplatīta.

Tāpēc ļoti priecājamies, ka mēs kā vietējais Latvijas ražotājs varam dot savu ieguldījumu tieši bioloģiskās pārtikas pārstrādes attīstībā, kas ir augošs tirgus segments. Par to liecina arī pasaules tendence arvien pilnveidot šādas produkcijas ražošanu - patērētājs aizvien vairāk sāk domāt par veselīgu dzīvesveidu un līdz ar to izvēlas veselīgāku, dabīgāku un bioloģiski tīrāku pārtiku.

Esam padomājuši arī par šīs bioloģiskās produkcijas pieejamību cenas ziņā - tā ir pieejama plašam patērētāju lokam, kurā ietilpst cilvēki, kas rūpējas par sevi un lieto veselīgu un garšīgu pārtiku."

Bioloģiskās maizes iepakošanai Maiznīca Ieva izmanto īpašu videi draudzīgu materiālu - oxo polietilēnu, kuru iespējams lietot arī otrreizējai pārstrādei vai arī šis materiāls pats sadalās aptuveni trīs gadu laikā.

Ražotnes vadība norāda, ka šobrīd notiek darbs pie uzņēmuma produktu distribūcijas paplašināšanas, tai skaitā tiek risinātas sarunas ar lielākajiem veikalu tīkliem.

Bioloģiskās lauksaimniecības pamatā ir augu un dzīvnieku audzēšana dabīgā vidē, kurā netiek izmantotas ķīmiskās vielas. Saimniecība, kurā tiek ražota šāda bioloģiskā produkcija, nedrīkst atrasties rūpniecības centru, kā arī autoceļu tuvumā.

Tāpat ir stingras un noteiktas prasības pret augsnes sastāva kvalitāti, kurai regulāri seko līdz neatkarīgas kontroles institūcijas, veicot padziļinātas pārbaudes, kas kalpo kā kvalitātes garants. Šāda bioloģiskā lauksaimniecība nodrošina veselīgas, dabīgas produkcijas ieguvi, kā arī ir videi draudzīga, jo netiek piesārņota daba.

Maiznīca Ieva izmanto tradicionālo Latvijas rudzu maizes cepšanas tehnoloģiju, kas produkcijai nodrošina īpašu garšu un smaržu.