Ziemellatvija.lv ARHĪVS

“Skaistākie mirkļi dabā”

“Skaistākie mirkļi dabā”

Valkas novadpētniecības muzejā no 5. jūnijā – 2. augustam 2015.g. Juri Varika (Igaunija) fotogrāfiju izstāde “Skaistākie mirkļi dabā”. 

 Juri Variks (Jüri Varik) savās fotogrāfijās atspoguļojis skaistos dabas mirkļus, kas pārgājienos piesaistīja skatienu: “Dabā mirkļi neatkārtojas. Pat stāvot vienā vietā, var izdarīt simtiem kadru, taču tie visi ir atšķirīgi. Katrs cilvēks skatās dabā savām acīm un redz to tādu, kāda ir viņa paša attieksme pret to.”


Ikdienas darbs J.Varikam saistīts ar uzņēmējdarbības attīstīšanu jeb ražošanas tehnoloģiju modernizēšanu, jaunu tehnoloģisko līniju izstrādi, ražošanas uzņēmumu un bezpeļņas organizāciju veidošanu, kā arī ar sporta un kultūras dzīves veicināšanu.


J.Varika lielākais vaļasprieks, paralēli atmiņu un ceļojumu iespaidu rakstīšanai, kolekcionēšanai un mājas daiļdārza veidošanai, ir pārgājieni – to organizēšana un vadīšana. Viņš ir bijis 90 pirmās grūtības pakāpes pārgājienos, un no tiem 77 pārgājienus arī vadījis. Organizējis vairāk nekā 130 īsos jeb 1-3 dienu pārgājienus. Būdams dabas draugs, vienmēr ir vēlējies iemūžināt piemiņai skaistākos dabas skatus. Un tādēļ fotoaparāts viņam ir neatņemama sastāvdaļa daudzajos pārgājienos. Tiesa, daži mēģinājumi uzņemt ekstrēmus kadrus ir beigušies ar fotoaparāta pazaudēšanu. Tā J.Varika fotoaparātus varētu atrast Lama ezera tuvumā netālu no Talnahhi, Tsirka-Kemi krācēs, polārajos Urālos pie Konstantinovi vārdā nosauktā kalna, Kamčatkā geizeru ielejas dubļu vulkānā un netālu no Neapoles mežā dzīvojošajiem somāliešiem.


Juri Variks aicina uz savu izstādi: “Jutīšu patiesu prieku, ja kāda no manām fotogrāfijām jums patiks, varbūt pat tik ļoti, ka vēlēsieties to redzēt savās mājās pie sienas.”




Izstāde apskatāma: līdz 2. augustam

otrdienās – piektdienās plkst. 11:00 – 18:00

sestdienās, svētdienās plkst. 10:00 – 16:00