Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Uz koncertu Likteņdārzā

Sandra Pētersone

2015. gada 3. augusts 09:28

206
Uz koncertu Likteņdārzā

Strenču novada politiski represēto biedrība nākamo sestdien, 8. augustā, dosies uz labdarības koncertu Likteņdārzā, Kokneses novadā, un aicina pieteikties līdzbraucējus.

Izbraukšana būs pulksten 14 no Strenčiem, no laukuma pie pilsētas bibliotēkas, informē Strenču novada politiski represēto biedrības vadītāja Dzintra Lezdiņa. “Katram līdzi jāņem maisiņš ar zemi Lielā kalna izveidošanai Likteņdārzā,” viņa piekodina.

Līdzbraucējiem jāpiesakās Stren­ču bibliotēkā, vai arī, zvanot Dz. Lezdiņai pa tālruni 29361073. Brauciena laikā plānota arī ekskursija.8. augustā Likteņdārzā notiks  7. ziedojumu akcija “Top Latvijas Likteņdārzs!”. Tās laikā Likteņdārza apmeklētājus visu dienu priecēs aktivitātes ģimenēm ar bērniem, tiks godināti latviešu strēlnieki un skanēs īpašais koncerts “Top Latvijas Likteņdārzs!”.

Šoreiz akcijas rīkotāju mērķis ir aicināt apmeklētājus ziedot Lielā kalna izveidei, atvedot saujiņu zemes no savām dzimtajām mājām. Lielais kalns ir iecerēts 12,5 metru augstumā, un tā izveidei nepieciešams ap 200 tūkstoši kubikmetru zemes, informē www.liktendarzs.lv.  Koncertā “Top Latvijas Likteņdārzs!” piedalīsies  grupa “Iļģi”, Jānis Lūsēns un “Promenāde”, Kārlis Kazāks, Goran Gora, “Sus Dungo”, koris “Juventus” un citi mākslinieki.

Smiltenes novada represēto biedrība “Trimdinieks” pagaidām braucienu uz Likteņdārzu 8. augustā neplāno.

Savukārt Valkas novada politiski represēto apvienība ekskursiju uz Likteņdārzu jau sarīkoja 5. jūlijā, tāpēc vēlreiz, uz labdarības koncertu, nebrauks. “Jau aizvedām uz Likteņdārzu gan zemi, gan akmeņus,” piebilst Valkas novada represēto apvienības vadītājs Aivars Andersons.