Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Strenču Birzītē būs Dārza svētki

Sandra Pētersone

2015. gada 21. augusts 08:44

460
Strenču Birzītē būs  Dārza svētki

 Vēl tikai pāris nedēļas atlikušas līdz V Dārza svētkiem Strenču Birzītē (Sūnu ciemā, Parka ielā 2c), kas  notiks 5. septembrī no pulksten 10. 

Svētku rīkotāji - Strenču novada dome un novada kultūras centrs - aicina novada iedzīvotājus pavadīt šo dienu, kopā ar savām ģimenēm aktīvi atpūšoties, tai skaitā sportojot, nogaršojot sarūpēto cienastu, skatoties koncertu.

Tāpat, kā iepriekšējos gados, tiks izcīnīts “Birzītes kauss” volejbolā (3:3), bet ap pulksten 16 sāksies volejbola spēle Labais krasts -  Kreisais krasts. Svētku programmā iekļauti arī basketbola soda metieni, lodes grūšana, šautriņu mešana mērķī un “Boccio” turnīrs (3:3). 

Strenču novada kultūras centrs piedāvās ikvienam iespēju nopelnīt biļetes  uz “Dinamo” hokeja spēli, piedaloties jautrās sievu/vīru vai puišu/meiteņu stafetēs un izcīnot uzvaru slapjo cimdu polo.

Savukārt Strenču novada biedrība “Šūpolēs” Dārza svētkos sanākušos pacienās ar zupu un varbūt arī ar sautējumu, bet Plāņu pagasta biedrība “Kāre” - ar pankūkām. Pasākuma organizatori aicina svētku apmeklētājus atnest ēdienu pagatavošanai savu dārzu labumus un arī ievārījumus un ogu mērces kā piedevu pankūkām.

Būs arī iespēja izbraukt ar netradicionālu transportlīdzekli un noskatīties mūsdienu deju grupas “JVC CLUB Valmiera” uzstāšanos.

“Svētkos arī tiks vēlreiz teikts paldies tiem iedzīvotājiem, kuri pirms pieciem gadiem brīvprātīgi sakopa un labiekārtoja Birzīti un pēc tam šo vietu regulāri uztur kārtībā,” piebilst Strenču novada domes izglītības, kultūras un sporta speciāliste Liene Krūmiņa.