Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Lāčplēša diena

Lāčplēša diena

Patriotiskā mēneša ietvaros Smiltenē svinēs arī Lāčplēša dienu. 11.novembrī plkst.16.00 visi interesenti ir aicināti uz mūsu novadnieka Ķikuļu Jēkaba piemiņas pasākumu Smiltenes pilsētas Kultūras centra Lielajā zālē. Pasākumu organizē Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB). Pasākumā piedalīsies LNB direktors Andris Vilks, mācītājs Gundars Ceipe, dzejnieks Uldis Bērziņš, bet ar muzikālu priekšnesumu priecēs operas solists Aivars Krancmanis. Pirms tam, plkst. 12.00, Brāļu draudzes “Riņgu” saiešanas namā, Blomes pagastā, būs Ķikuļu Jēkabam veltīts svētbrīdis. 

Plkst. 18.00 būs svētbrīdis Smiltenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Piedalās mācītājs Reinis Kulbergs, jauniešu koris “Lido”, Smiltenes skolu audzēkņi. Ap plkst. 18.30 tradicionāli norisināsies lāpu gājiens no Baznīcas laukuma uz Smiltenes pilsētas kapiem. Tā noslēgumā-piemiņas brīdis pie Brīvības cīņās kritušo karavīru pieminekļa. 

Aicinām lāpu gājienā ņemt līdzi savas lāpas un sveces, kā arī Lāčplēša dienā ēku un māju logos iedegt svecītes, lai godinātu mūsu kritušo karavīru piemiņu.