Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Mums raksta: Mēs un Rīgas Doma gailis.

Jānis Siliņš

2015. gada 12. novembris 12:16

193
Mums raksta: Mēs un Rīgas Doma gailis.

Pirms Latvijas 100-gades šis gads bija interesants gan ar dabas īpatnībām, gan ar dažādiem politiskiem notikumiem pasaules mērogā ,kas mūsu uztveri un domāšanu aizvirza uz globālākām lietām. Ievērības cienīgs notikums šogad bija labi pamanāmais Rīgas Doma gaiļa „veco spalvu” nomaiņa pret jauno „zelta  štāti”. Šo faktu plaši atspoguļoja Latvijas masu mēdiji, kas mums , provinces cilvēkiem mūsu apziņā īsti neiekārtojās jo tas jau atkal metropolē.

Šoreiz mums provinces cilvēkiem šis fakts ir īpašs, jo gaiļa apzeltīšanu veica mūsu bijusī novadniece Inese Ozoliņa – Siliņa. Jāatzīmē, ka Inese ir augstā līmenī  jau veikusi restaurācijas darbus tādās Rīgas pērlēs kā Melngalvju nams, Prezidenta pils un tagad Rīgas Doma gailis un lode.

Rīgas Doma gailis Inesei  šobrīd ir augstākais sasniegums restauratora praksē gan tīri fiziski augstuma ziņā, gan arī meistarības ziņā. Viņas darbu augsti vērtē mākslas zinātņu profesors, tagad Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis un cer uz sadarbību arī turpmāk.

Inese ir dzimusi Smiltenē, skolas gaitas aizvadījusi  Valkā un profesionālo izglītību ir ieguvusi gan Liepājā, gan Rīgā. Viņas pieredze un prakse ir sagatavojusi Doma gaili ilgam lidojumam virs Rīgas un  liks daudziem ārzemju viesiem pavērst acu skatu un fotoaparātu objektīvus uz saposto gaili, kas turpmāk ar jaunu estētisku dopingu modri sargās Rīgu .