Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Rīt pasniegs apbalvojumus Strenču novadā

Sandra Pētersone

2015. gada 16. novembris 12:44

483
Rīt pasniegs apbalvojumus Strenču novadā

Strenču novada  Apbalvojumu komisija izvērtējusi iedzīvotāju iesniegtos pieteikumus pašvaldības apbalvojumiem “Gada cilvēks 2015” un “Gada kolektīvs 2015” un izvēlējusies, kuriem  pretendentiem tos piešķirt.

Pavisam tika saņemti 20 iesniegumi. Pašvaldības apbalvojumi ir piešķirti astoņiem iedzīvotājiem un  trijiem kolektīviem.


“Gada cilvēks 2015”

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz apbalvojumiem nav izdalītas konkrētas nominācijas. 

“Tas paver plašākas iespējas izvērtēt cilvēkus. Nominācijas ierobežo. Ir cilvēki, kuru dzīvi un darbus nevar ielikt rāmītī,” skaidro Strenču novada Apbalvojumu komisijas pārstāve Ginta Gailīte.

Vērtējot pretendentus, viens no nolikuma vērtēšanas punktiem bija darbi sabiedrības labā, kas paveikti iepriekšējā gadā vai arī nopelni ilgākā laika posmā.

Jau rakstījām, ka apbalvojumus laureātiem  pasniegs 17. novembrī pulksten 19 Strenču novada kultūras centrā sarīkotajā svinīgajā pasākumā “Pastāvēt, izturēt, neizzust”.

Šogad Strenču novada domes Atzinības raksts par mūža ieguldījumu piešķirts strencēnietim Agrim Ķikutam - pensionāram, bijušajam ilggadējam uzņēmuma “Strenču mežrūpniecības saimniecība” direktoram - par mūža ieguldījumu Strenču novada attīstībā un personīgo devumu, ilgus gadus vadot Strenču mežrūpniecības saimniecību. 

Apbalvojums “Gada cilvēks 2015” ir piešķirts septiņiem iedzīvotājiem un vienam kolektīvam. 

Jērcēnietei Silvijai Bišai - ilggadējai pašvaldības darbiniecei, bijušajai Strenču novada domes Kancelejas vadītājai -  balvu pasniegs par ilggadīgu un godprātīgu darbu pašvaldībā.

Strenču novada vidusskolas direktorei Dacei Gaigalai apbalvojums piešķirts par ieguldījumu Strenču novada izglītības attīstībā, topošo personību izglītošanā un audzināšanā, veidojot jauniešiem cieņu un mīlestību pret savu novadu un valsti.

Strenču novada vidusskolas skolotāja Gunta Jansone balvu saņems par augstu profesionālo meistarību un godprātīgu darbu skolēnu izglītošanas un audzināšanas procesā un atbalstu izglītojamo augstiem sasniegumiem matemātikas olimpiādēs Vidzemē un valstī.

Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas sociālajai darbiniecei un rehabilitētājai Sandrai Vorpei apbalvojums “Gada cilvēks 2015” piešķirts par sirds siltumu, iejūtību un sapratni darbā ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, strādājot Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas Pacientu klubā.

Ligita Blausa - Plāņu pasta nodaļas vadītāja - šo pašvaldības apbalvojumu saņems par 

atsaucību, atbildību un ieguldījumu Plāņu pagasta sabiedriskajā dzīvē, pildot savus darba pienākumus.

Gitai Brālēnai - Strenču novada vidusskolas volejbola trenerei - pašvaldības balva pasniegta

par ieguldījumu volejbola attīstībā Strenču novadā un jaunās paaudzes audzināšanā.

Jērcēnu pagasta iedzīvotājs, Limbažu uzņēmuma SIA “Jumis SP” strādnieks Vilis Kleins saņems apbalvojumu par atbildīgu, apzinīgu un nesavtīgu darbu, pildot savus darba pienākumus Sedas pilsētā.

Savukārt hokeja komanda “Seda” minēto apbalvojumu saņems par sasniegumiem un uzvarā sportā, tādējādi popularizējot Strenču novadu, hokeju un veselīgu dzīvesveidu.


“Gada kolektīvs 2015”

Atbilstoši nolikumam Strenču novadā šogad ir divi apbalvojuma “Gada kolektīvs 2015” laureāti.

Strenču mūzikas skolai šis apbalvojums ir piešķirts par ieguldīto darbu, attieksmi un radošumu, audzinot personības, veidojot vidi un stiprinot Dziesmu un Deju svētku tradīcijas uzturēšanu novadā un Latvijā.

Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas 2. nodaļa pašvaldības apbalvojumu saņems par ieguldīto darbu, dzīvesprieku, enerģiju un labestību saskarsmē ar līdzcilvēkiem un sagaidot nodaļas piecu gadu jubileju.