Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ziemassvētkus sagaidot „Ligzdiņā”

Natālija Gailīte

2015. gada 21. decembris 08:23

353
Ziemassvētkus sagaidot „Ligzdiņā”

Tuvojas Ziemassvētki – pateicības un iepriekš padarītā apceres laiks. Šogad bērnu brīvā laika centrs „Ligzdiņa” iesaistījies „Ziedot.lv” projektā „Štābiņš” bērnu brīvā laika pavadīšanai. Vēlējāmies pierādīt bērniem, ka arī eksakto priekšmetu mācīšanās var būt interesanta un saistoša. Valmieras novada fonda projektu vadītājs un „Ligzdiņas” skolotājs Mārcis Bogdanovs mācīja bērniem lasīt kartes un orientēties mežā pēc kompasa. Nakšņojām mežā teltīs, vācām ārstienības augus, mācījāmies atpazīt meža veltes pēc smaržas. Bērni rādīja savus priekšnesumus, dziedāja kopā ar Mārci viņa ģitāras pavadījumā. „Ligzdiņā” izzinājām dabas zonas, biotopus, augu un dzīvnieku daudzveidību, Latvijas dabu. Par projekta līdzekļiem iegādājāmies jaunus mācību līdzekļus un sporta inventāru. Mārcis Bogdanovs Smiltenē organizēja „labdarības skolu”. „Ligzdiņas” bērni Elīnas un Diānas vadībā gatavoja dāvanas Smiltenes aprūpes nodaļas iemītniekiem.

Esam ļoti pateicīgi Sociālo pakalpojumu aģentūras speciālistam Kasparam Meļņikonim, kurš, neskatoties uz milzīgo aizņemtību, piekrita praktiski bez atlīdzības, tikai par transporta izdevumu segšanu, vairākas reizes mēnesī sniegt mūsu audzēkņiem projekta „Štābiņš” ietvaros psiholoģiskā atbalsta un korekcijas nodarbības, lai uzlabotu bērnu disciplīnu, palīdzētu tikt galā ar ikdienas izaicinājumiem, kuru netrūkst pusaudžu dzīvē. Paldies par sadarbību sociālā dienesta speciālistiem un skolu psihologiem. 

Vasarā mūsu audzēkņi piedalījās arī Kaspara 10 dienu vasaras nometnē „Atklāj sevi” Tūjā. Maznodrošināto audzēkņu dalību nometnē palīdzēja segt Smiltenes novada pašvaldība. Ar pašvaldības atbalstu bērni apmeklēja „Ahhaa” zinātnes centru un Saules muzeju, čaklākie audzēkņi arī boulinga centru „Bowlero”. Vairāki „Ligzdiņas” audzēkņi nāk no daudzbērnu ģimenēm. Pateicoties VAS „Latvijas Loto” atbalstam, audzēkņi un viņu brāļi un māsas skolu brīvlaikos varēja saņemt brīvpusdienas. Dažādu pasākumu laikā paši vārījām zupu uz ugunskura, jo svaigā gaisā apetīte ir īpaši laba.

Pateicoties „Latvijas Loto” finansējumam un sadraudzībai ar fondu „Smaids”, labdarības programmas „Siltā sirds” ietvaros, Smiltenes un Ēveles audzēkņi tika pie launaga nodarbību starplaikos. Fonda „Smaids” draugi palīdzēja finansiāli arī segt daļu vasaras nometnes izdevumu. Vēlamies atgādināt, ka grūtā brīdī, ja Jūsu bērnam nepieciešama dārga ārstēšana un līdzekļu trūkst, palīdzību meklēt ir iespējams mājaslapā www.siltasirds.lv, vēršoties pie labdarības fonda „Smaids” pārstāvjiem. Laba sadarbība mums izveidojās ar brantenieti Jāni Puntuli un viņa domubiedriem. Piedalījāmies viņa organizētajā talkā „Imanta Ziedoņa pēdās” Brantu pagasta kultūrvēsturisko vietu sakopšanai. 13. Decembrī pasākumā Brantos mūsu audzēkņi palīdzēja veidot telpas noformējumu, iesaistījās radošajās darbnīcās, lēja sveces, zīmēja, līmēja, darināja metāla gredzentiņus. Interesants bija mūziķa Silvestra Sīļa koncerts. Uzskatām, ka būtu atbalstāma Jāņa Puntuļa un viņa domubiedru ideja par bijušās Brantu skolas pārveidošanu par kultūras centru. Labprāt iesaistītos tur rīkotajos pasākumos.

„Ligzdiņas” audzēkņi tāpat kā katru gadu piedalījās radošajās nodarbībās, palīdzēja kopt bērnu centra teritoriju un telpas.

Tuvojoties gadu mijai, sakām paldies visiem atsaucīgajiem ziedotājiem un ilggadējiem atbalstītājiem:

Raimondam Kalniņam un Dainim Aleksejevam un SIA „Mežvalde AD”, Aivim Kalniņam un SIA „Mežalejas”, Mārtiņam Frontam un SIA „Evento”, Indaram Ziemiņam un SIA „Metāldekors”, Jānim Cīrulim, Andrim Lankam un SIA „ASE”, Aigai Sinkai un kafejnīcas „Trīs pipari  un  kūkas” kolektīvam, Vairai Štolcerei , viesu nama „Brūzis” saimniecei, Andrim Miezītim, SIA „Smiltenes grāmata” kolektīvam un kultūras centra vadītājai Ilzei Jēkabsonei. Sirsnīgs paldies par gardām dāvanām Ziemassvētkos Gaidai Sluckai un „Ozolu maize”. Gaišus Ziemassvētkus un daudz labu darbu jaunajā 2016. gadā visiem smilteniešiem un Smiltenes viesiem!