Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Barikādēm 25 gadi - atnāc un vienojies tā laika sajūtās atceres pasākumā “Bulvārī brīvība”!

Barikādēm 25 gadi - atnāc un vienojies tā laika sajūtās atceres pasākumā “Bulvārī brīvība”!

Barikāžu 25 gadu atceres pasākumu ietvaros laikā no 13. līdz 20. janvārim, Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju un 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrību, atzīmējot 1991.gada barikāžu 25. gadadienu, 2016. gada 16. janvārī plkst. 15.00 – 19.00 rīko atceres pasākumu “Bulvārī brīvība” Rīgā, kas iecerēts kā paaudžu tikšanās atmiņās un mūzikā. Pasākumā tiek gaidīti barikāžu dalībnieki ar tuviniekiem unikālā nevardarbīgās pretošanās brīža atcerei.

2016. gada janvārī Barikādēm aprit 25 gadi. “Tajās dienās uz Barikādēm Rīgā es satiku daudz latvju vīru un sievu, kam rūp Latvijas brīvība. Atliek tikai vēlēties, lai arī šodien Latvijā būtu vairāk tādu cilvēku.” [Zigfrīds Berķis]. Aicinām piedalīties atceres pasākumā visos Latvijas reģionos dzīvojošos, kuri 1991. gadā piedalījās barikādēs, lai kopīgi atcerētos, dalītos un vienotos stāstos par vēstures notikumā pieredzēto. 

Programmā paredzēti piemiņai veltīti video stāsti, uzrunas, dzejas lasījumi un muzikālie priekšnesumi. Pasākuma apmeklētāji varēs klausīties atmiņu stāstos par 1991. gada notikumu dalībnieku mobilizāciju, sajūtām, emocijām, plāniem, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem. “Ar kailām rokām un degošām sirdīm mēs bijām gatavi cīņai...” [Imants Valters].

Muzikālo repertuāru patriotiskās skaņās nodrošinās mūsdienu tautas mūzikas apvienība Jauno Jāņu orķestris, muzikālā apvienība Raxtu raxti, etnorokgrupa ElektroFolk, Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris Sōla, Rīgas Tehniskās universitātes studentu pūtēju orķestris SPO, kā arī jaunā un talantīgā dziedātāja Aleksandra Špicberga.

Atceres pasākums ir bez ieejas maksas!

Aicinām barikāžu dalībniekus ar tuviniekiem apmeklēt pasākumu un sekot līdzi jaunākajai informācijai Facebook un Draugiem.lv lapās! 

Kontaktinformācija:

Barikāžu dalībnieku ar tuviniekiem pieteikšanās pasākumam: rakstot uz barikades@lka.edu.lv vai zvanot 67213525. Par iespējām nokļūt līdz atceres pasākuma norises vietai interesējies savas pilsētas vai novada pašvaldībā!