Ziemellatvija.lv ARHĪVS

”Par savu Latviju”

”Par savu Latviju”

Valkas novadpētniecības muzejs 2016.gada 14. janvārī plkst. 17:00 rīko pasākumu ”Par savu Latviju”, veltītu 1991. gada barikāžu atceres 25. gadadienai.

 

Pasākumā pasniegs Valkas novadpētniecības muzeja ekspozīcijas “Valka – Latvijas neatkarības idejas šūpulis” mākslinieciskās koncepcijas metu konkursa godalgas. 


Pasākuma turpinājumā atklās izcilās latviešu fotogrāfes Māras Brašmanes (Rīga) darbu izstādi “Barikādes. 1991.”

Pēc izstādes atklāšanas visi aicināti muzeja parkā pie ugunskura dalīties atmiņās par barikāžu dienām. Spēlēs dziesmu draugu kopu “Nāburgi”. Būs arī tēja un pīrādziņi.

Pasākumā piedalīsies Valkas ģimnāzijas teātris “Griesti” (režisors O.Morozovs) un pilsētas kapelas “Bumerangs” dalībnieki.

 

 Muzejs aicina kopā ar barikāžu dalībniekiem vēlreiz atminēties Barikāžu laiku, kad 1991.gadā laikā no 13. līdz 27. janvārim vairāki desmiti tūkstoši Latvijas iedzīvotāju piedalījās atjaunotās Latvijas Republikas aizsardzības pasākumos. Jo īpaši gaidīta jaunatne, lai saprastu, ka 1990. gada 4. maijā atgūtā Latvijas neatkarība bija arī jānosargā. 


1991.gada janvārī barikāžu aizstāvji Rīgā iededza ugunskurus, lai sasildītos. Tie kļuva arī par brīvības un cerību ugunskuriem. Tagad visā Latvijā aizdedzinām piemiņas ugunskurus, lai to liesmas un barikāžu laika pārliecība sildītu un stiprinātu mūs.