Ziemellatvija.lv ARHĪVS

"Krāsu virpulī"

Elīna Kubuliņa - Vilne

2016. gada 15. februāris 09:09

108
"Krāsu virpulī"

Ceturtdien, 18.februārī plkst. 15:00 Smiltenes nov. bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas telpās, Gaujas ielā - 1 notiks Cēsu biedrības "Darbīgās rokas" valdes priekšsēdētājas un rokdarbnieces Agijas Mazītes rokdarbu izstādes "Krāsu virpulī" atklāšana. Būs autores dzejas lasījumi un sarunas par rokdarbiem.

A.Mazīte pati par sevi stāsta: "Esmu liela rokdarbniece. Tamborēju, adu, mezgloju, izšuju un pērļoju. Ar rokdarbiem nodarbojos jau kopš pamatskolas. Manuprāt, rokdarbi ir viena no tām lietām, kas katrai latviešu meitenei būtu jāmāk, jo, pateicoties roku veiklībai, atjautībai un spējai adīt, var radīt skaistas un oriģinālas lietas, kas nav citiem. Neteikšu, ka ir viegli darināt cimdus, cepures, zeķes vai ko citu, jo esmu 2.grupas invalīde, visu nākas darīt lēnām. Bet man ir liels gribasspēks, kas ļauj sasniegt to, ko vēlos."

26 gadus vecā Agija strādā "Latvijas Neredzīgo biedrības Cēsu mācību un ražošanas uzņēmumā" par datu ievades operatori.

Viņas vadītās biedrības "Darbīgās rokas" galvenais mērķis ir uzņēmējdarbības vides attīstības vecināšana un apmācība, kā arī sadarbības veidošana starp interesentiem Latvijā un ārvalstīs.

Pēc izstādes rokdarbus varēs arī iegādāties.