Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkā garšīga pieredze vismaz 20 veidos(Papildināts ar foto no pasākuma!)

Sarmīte Ozola

2016. gada 12. marts 15:01

61969
Valkā garšīga pieredze vismaz 20 veidos(Papildināts ar foto no pasākuma!)

Valkas kultūras namā uz 3. kūku konkursu savu dalību pieteikuši aptuveni 20 dalībnieki. Organizatori pasākuma apmeklētājiem sola ļoti garšīgu pieredzi 20 dažādos veidos. 


Pasākuma koordinatore Sniedze Ragže ziemellatvija.lv pastāstīja, ka šogad uz konkursu ieradīsies kūku cepēji no Valkas, Smiltenes, Beverīnas, Valmieras un par Cesvaines. Pārsvarā tikšot ceptas saldās kūkas, bet kādas tās būs, to varēs uzzināt tikai konkursa dienā, kad notiks lielā degustācija.


Arī dalībnieku vecuma spektrs ir ļoti plašs - sākot ar 10 un 11 gadiem līdz pat ļoti pieredzes rūdītām meistarēm. Kūku cepējiem tā būs lieliska pieredze - gan sevi parādīt, gan citu meistaru veikto novērtēt. Savukārt apmeklētāji garšīgāko kūku cepēju kontaktus var pierakstīt savā piezīmju grāmatiņā, lai vēlāk varētu bagātināt kādu savu jubilejas maltīti.


Jau vēstījām, kā katru gadu, organizatori dalībniekiem dāvinās meistarklasi – šogad par piedalīšanos konkursa dalībniekiem būs iespēja apmeklēt Maijas un Jāņa Kairu meistarklasi. Šogad konditori piedāvās tēmu “Šokolāde”. Abi profesionāļi būs arī tie, kuri noteiks konkursa uzvarētāju. 

FOTO:Ingūna Johansone