Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Lielā Talka Brantos

Elīna Kubuliņa - Vilne

2016. gada 24. aprīlis 17:12

14042
Lielā Talka Brantos

Sestdien, 23. aprīlī no plkst. 12:00 Brantu skolas apkārtnē Lielās Talkas ietvaros tika rīkota muižas kompleksa uzkopšanas talka. Notika apkārtnes sakopšana, malkas krājumu gatavošana, ābeļdārza kopšana un attīrīšana 


Talkas noslēgumā, plkst. 17:00 visi talcinieki tika aicināti uz pusdienām – gardu zupu, uz oglēm ceptiem katupeļiem un desiņām, ar dziesmām un sarunām pie ugunskura.


Talkā piedalījās biedrības KVSB Brantu nodaļas biedri, biedrības „Smiltenes Mākslinieku apvienība” biedri, bērnu brīvā laika centra „Ligzdiņa” audzēkņi, kā arī entuziasti no Smiltenes novada un Rīgas.


Paldies visiem talkas atbalstītājiem un dalībniekiem.  Paldies Smiltenes novada domei un Brantu pagasta pārvaldniecei Mārītei Treijerei par iespēju uzsākt darbību Brantu vēsturiskajā centrā.

=============================

Ar Smiltenes novada domes 30. marta lēmumu biedrības KVSB (Kultūrvēsturiskās Vides Saglabāšanas biedrība) Brantu nodaļas rīcībā tika nodota bijušās Brantu pamatskolas palīgēka (senāk zirgu stallis, vēlāk nabagmāja un pēdējos 60 gadus skolas ēdnīca un amata mācības telpa), kā arī vieta malkas šķūnī, ābeļdārzs un bijušais skolas sakņu dārzs.