Ziemellatvija.lv ARHĪVS

“Smiltene/ BJSS” gūst astoņus vārtus un šokē Tukumu

Toms Markss

2016. gada 5. jūnijs 06:44

348
“Smiltene/ BJSS” gūst astoņus vārtus un šokē Tukumu

Sestdien Smiltenē tika aizvadīta komanda.lv 1. līgas čempionāta 4. kārtas spēle, kurā vietējais futbola klubs “Smiltene/ BJSS” ar rezultātu 8:1 sagrāva sev turnīra tabulā priekšā esošo “Tukums 2000/ TSS” komandu. Četrus vārtus smilteniešu labā guva Edgars Jansons, trīs reizes precīzs bija Elvis Teremko, bet vārti un vairākas rezultatīvas piespēles Kristeram Aldim Puriņam.

Vasarīgajos laika apstākļos vairāk nekā 150 līdzjutēji pulcējās Tepera stadionā, kur tika aizvadīta 11. kārtas spēle komanda.lv 1. līgas čempionātā. Tajā vietējais futbola klubs “Smiltene/ BJSS” uzņēma viesus no Zemgales - “Tukums 2000/ TSS”. Spēle solījās būt ļoti aizraujoša un spraiga, jo abas komandas turnīra tabulā atradās viena otrai līdzās. Smiltenieši ieņēma devīto, bet tukumnieki astoto pozīciju. Pēdējās kārtas spēlēs abas komandas izcīnīja uzvaras. Smiltenes futbolisti ar 2:0 pārspēja JDFC “Alberts”, kamēr tukumnieki ar 2:1 pārspēja Ogres vienību.

Mājinieku sastāvā laukumā bija gatavi visi tie pasāki futbolisti, kuri kaldināja uzvaru Rīgā pret “Albertu”. Sākumsastāvā šoreiz Kristaps Ozols nomainīja Elvi Teremko, bet Eduards Stīpnieks Dāvis Rutku.  Vārtu drošība arī šoreiz tika uzticēta komandas kapteinim Dagnim Sausajam.

Spēles 1. puslaika sākumā neliels pārsvars bija viesiem, kuri arī izveidoja pirmos momentus pie Sausā sargātajiem vārtiem. Tomēr pirmie vārtus spēlē guva smiltenieši. Ceturtajā minūtē pēc lieliska Kristera Alda Puriņa reida, bumba vārtu priekšā nonāca pie Edgara Jansona, kurš tika vaļā no pretinieku aizsargiem un ar precīzu sitienu arī šokēja vārtsargu Adrianu Misu. Turpinājumā labas iespējas tukumniekiem bija panākt izlīdzinājumu. 22. minūtē tas arī notika. Pēc precīzas Jevgēņija Kosmačova piespēles Dagni Sauso pārspēja Alvis Ādamsons. Nedaudz vēlāk nelielu savainojumu guvušā Kristapa Ozola vietā, laukumā devās Elvis Teremko. Smiltenieši uzbrukumā turpināja vairāk izmantot kreiso flangu, kas arī deva rezultātu. 36. minūtē kārtējo reizi aktīvs bija Puriņš, kurš arī šoreiz prata bumbu nogādāt labā situācijā Jansonam. Smilteniešu rezultatīvākais futbolists nepievīla arī šoreiz un otro reizi pārspēja Misu, panākot 2:1. Skatītāju atbalstīti, mājinieki turpināja veiksmīgi uzbrukt un puslaika beigu daļā Jansons jau tika pie sava pirmā “hat – trick” šajā sezonā. Edgars, saņēmis labu partnera piespēli, pārcēla bumbu pāri vārtsargam un tā trešo reizi ieripoja viesu vārtos. Pēc pirmā puslaika 3:1 “Smiltene/ BJSS” labā.

Otrajā puslaikā Jurģi Dudeli nomainīja Mārtiņš Rakštelis. Jau puslaika pirmajā minūtē mājiniekiem izdevās vēlreiz sodīt Tukuma spēlētājus par paviršību aizsardzībā. Pēc veiksmīgi izspēlēta uzbrukuma, pirmos vārtus spēlē guva Elvis Teremko. Tikai nedaudz vēlāk smilteniešu faniem uzgavilēt kārtējo reizi lika Kristers Aldis Puriņš. Veiksmīgu spēli aizvadījušais spēlētājs, tehniski apspēlēja pretinieku un ar precīzu sitienu guva savas komandas piektos vārtus. Nonākuši zaudētājos ar 1:5, tukumnieki veica vairākas spēlētāju maiņas, kas gan rezultātu nedeva. Nomainīts tika arī Kosmačovs, kurš bija viens no labākajiem savā komandā laukuma vidusdaļā. Spēles 65. minūtē ātrā pretuzbrukumā bumba nonāca pie Teremko, kurš to daudz nedomājot raidīja pretinieku vārtos. Smiltenieši otrajā puslaikā veica vairākas spēlētāju maiņas. Tostarp vārtsargu Dagni Sauso nomainīja Toms Mežulis. 77. minūtē Elvis Teremko tika pie sava pirmā “hat – trick” šajā sezonā. Punktu graujošajai spēlei pielika Edgars Jansons, kurš uzstādīja spēles galarezultātu – 8:1. Šī ir Raimonda Dūmiņa un Anda Rozīša vadītās komandas otra pārliecinošākā uzvara 1. līgas vēsturē. Divus gadus atpakaļ ar 8:0 savās mājās tika pārspēta Pļaviņu komanda. Tomēr šis panākums ar vēl treknākiem burtiem ieies Smiltenes futbola vēsturē. 

“Smiltene/ BJSS” uzbrucēja Edgara Jansona komentārs pēc izcīnītās uzvaras: “Biju gaidījis vēl grūtāku spēli, tomēr izmantojām savus momentus, kas izšķīra spēles likteni. Pēc ielaistajiem vārtiem bija lielāks satraukums, tomēr, kad guvu otros vārtus, tas mazinājās. Iepriekšējās divās sezonā man labāku sniegumu liedz parādīt savainojumi, tomēr šajā gadā no traumām izvairījos. Treneris arī man uzticas, kas ir ļoti svarīgs faktors, lai spēlētu rezultatīvi. Šogad komandā esam labāk saspēlējušies un cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē!” 

“Tukums 2000/ TSS” pussarga Jevgēņija Kosmačova komentārs pēc piedzīvotā zaudējuma: “Mērķis pirms spēles bija uzvarēt, lai arī mums ir problēmas ar sastāvu. Diskvalifikācijas un traumas bija tie faktori, kas traucēja uz šo spēli pulcēt labākos spēlētājus. Arī es nevarēju pabeigt spēli traumas dēļ. Šajā spēlē nemācējām izmantot savas iespējas, pievīla arī spēle aizsardzībā. Pats kopumā jūtos arvien labāk. Kad atvērsies transfēru logi, domāšu, ko darīt tālāk. Neizslēdzu, kad varētu turpināt karjeru augstākā līmenī. Man bija prieks spēlēt šādā atmosfērā. Smiltenē līdzjutēji prot atbalstīt savu komandu!”

Savu nākamo spēli 1. līgā smiltenieši aizvadīs nākamsestdien, kad izbraukumā tiksies ar “Staiceles Bebru” komandu. 

FK “Smiltene/ BJSS” – FK “Tukums 2000/ TSS” – 8:1 (Jansons 4., 36., 43., 84. minūte, Teremko 47., 65., 77. minūte. Puriņš 49. minūte)

FK Smiltene/ BJSS sastāvs: D. Sausais (līdz 73. min), Eduards Veģeris, Eduards Deičs, Dāvis Gaigals, Dairis Zariņš, Jurģis Dudelis (līdz 46. min), Kristers Aldis Puriņš (līdz 68. min), Eduards Stīpnieks (līdz 66. min), Raimonds Dūmiņš, Kristaps Ozols (līdz 23. min), Edgars Jansons, Toms Mežulis (no 73. min), Reinis Putrālis (no 66. min),  Ričards Rullis (no 68. min), Mārtiņš Rakštelis (no 46. min), Dāvis Rutks (rezervē).