Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Sedas purvā aizturēts maluzvejnieks no Valkas novada ar teju deviņiem kilogramiem zivju

LETA

2016. gada 8. jūnijs 10:20

998
Sedas purvā aizturēts maluzvejnieks no Valkas novada ar teju deviņiem kilogramiem zivju

Vakar dabas liegumā "Sedas purvs" aizturēts maluzvejnieks, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvis Andris Soms.

Septiņos tīklos 200 metru kopgarumā atrasti 8,7 kilogrami līņu, brekšu un karūsu.

Zivis ir iegūtas makšķerēšanas lieguma laikā, kas Sedas purvā noteikts no 1.aprīļa līdz 30.jūnijam, un ar šajā vietā neatļautiem zvejas rīkiem.

Aizturētais ir Valkas novada iedzīvotājs. Inspektori viņam noformējuši administratīvo pārkāpumu protokolu, un maluzvejniekam nāksies maksāt sodu gan par zivju resursiem radītajiem zaudējumiem, gan arī par administratīvo pārkāpumu.

Aprēķināts, ka maluzvejnieks zivju resursiem nodarījis zaudējumus 87 eiro apmērā. Savukārt par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgas atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā un ar aizliegtiem rīkiem naudas sods fiziskai personai var būt no 280 līdz 700 eiro. Galīgais soda apmērs būs zināms pēc visu lietas apstākļu izvērtēšanas.

Dabas aizsardzības pārvaldes vides inspektori arī turpmāk veiks reidus, lai kontrolētu makšķerēšanas un īpaši aizsargājamo dabas teritoriju izmantošanas un aizsardzības noteikumu ievērošanu pārraugāmajās teritorijās.