Ziemellatvija.lv ARHĪVS

FK “Smiltene/ BJSS” apspēlē “Staiceles Bebrus”, gūstot jau piekto uzvaru sešās spēlēs

Toms Markss

2016. gada 13. jūnijs 18:39

347
FK “Smiltene/ BJSS” apspēlē “Staiceles Bebrus”, gūstot jau piekto uzvaru sešās spēlēs

Aizvadītās nedēļas nogalē tika aizvadītas 12. kārtas spēles komanda.lv 1. līgas čempionātā futbolā. Vienā no spēlēm “Smiltene/ BJSS” izbraukumā ar rezultātu 3:0 apspēlēja vietējo “Staiceles Bebru” komandu, tiekot jau pie piektās uzvaras pēdējās sešās spēlēs. Smilteniešu labā divus vārtus guva Elvis Teremko, bet viens precīzs sitiens Jurģim Dudelim.

Savu līdz šim veiksmīgāko sezonas pirmo pusi komanda.lv 1. līgā turpina aizvadīt futbola klubs “Smiltene/ BJSS”. Raimonda Dūmiņa un Anda Rozīša vadītā komanda, kuras sastāvu veido tikai esošie vai bijušie Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi, pirms 12. kārtas spēles 15 komandu konkurencē ieņēma astoto vietu, ar bilanci četras uzvaras, divi neizšķirti un četri zaudējumi. Savus līdzjutējus Smiltenes komanda īpaši iepriecināja 11. kārtas spēlē, kad ar 8:1 Tepera stadionā pārspēja “Tukums 2000” vienību.

Sestdienas vakarā “Smiltene/ BJSS” devās uz Staiceli, lai Vidzemes derbijā mērotos spēkiem ar “Staiceles Bebru” komandu. Turnīra tabulā staicelieši ar izcīnītajiem deviņiem punktiem dalīja 11. vietu ar “Ogri”. Abu komandu savstarpējās spēlēs pērn, smiltenieši ar 1:0 guva uzvaru Staicelē, kamēr otrā apļa spēlē “bebri” prata revanšēties ar graujošo 6:0.

Smilteniešiem pamatsastāvā šoreiz nebija viens no pamataizsargiem Eduards Veģeris. Tāpat nespēlēja arī Kristaps Ozols un Dāvis Rutks. Vārtu drošība arī šajā reizē tika uzticēta Dagnim Sausajam, kurš šosezon jau trīs reizes savus vārtus atstājis neskartus. Liels nopelns tajā ir visai komandai. Uzbrukumā pretinieku aizsargu modrību pārbaudīja smilteniešu rezultatīvākie spēlētāji – Edgars Jansons un Elvis Teremko, kuri guvuši attiecīgi astoņus un piecus vārtus. Staiceliešiem tikmēr uzbrukumā darbojās Kalvis Grāvelis, tomēr iztrūka tādu pieredzējušu spēlētāju kā – Jurijs Višņakovs, Mārcis Savinovs un Krisaps Priedēns. 

Spēles pirmajā puslaikā vairāk bīstamu momentu veidojās pie Anda Kārkliņa sargātajiem “bebru” vārtiem. Labas iespējas atklāt rezultātu bija Raimondam Dūmiņam un citiem smiltenieši. Bīstams moments pirmajā puslaikā radās arī pie smilteniešu vārtiem, tomēr Sausais pārspēts netika. Puslaika izskaņā abas komandas saņēma pa brīdinājumam, bet vārti tā arī netika gūti. 

Otrā puslaika sākums veiksmīgs izvērtās Smiltenes spēlētājiem. 47. minūtē, pēc sekmīgas komandas biedra piespēles, labā vārtu gūšanas iespējā nonāca Teremko, kurš ar precīzu sitienu raidīja bumbu vārtos, panākot 1:0. Astoņas minūtes vēlāk mājinieku komandai nācās otro reizi izņemt bumbu no saviem vārtiem. Pēc viena no Smiltenes komandas uzbrukumiem, pirmais pie atsistās bumbas vārtu priekšā bija Jurģis Dudelis, kurš guva savus pirmos vārtu šajā sezonā. Puslaika turpinājumā bumbu daudz vairāk kontrolēja Smiltenes komanda, neļaujot mājiniekiem izveidot bīstamus pretuzbrukumus. Spēles 67. minūtē otro reizi spēlē ar rezultatīvu sitienu izcēlās Teremko. Spēles atlikušajā daļā trīs pakalnu pilsētas vīri pretiniekiem nedeva iespējas atspēlēties un izcīnīja drošu uzvaru ar rezultātu 3:0. 

Šis smilteniešiem līdz šim aizvadītajās 11 spēlēs bija jau piektais panākums. Jāizceļ, ka pēdējās sešās spēlēs komanda izcīnījusi piecas uzvaras, no kurām četrās nav ielaisti nevieni vārti. Pēdējos trīs spēļu gūto un zaudēto vārtu attiecība ir 13:1. Turnīra tabulā vidzemnieki saglabā astoto vietu, jo uzvaru svinēja arī blakus esošā “AFA Olaine/ SK Super Nova”, kas pārspēja Valmieru. Savu nākamo spēli 1. līgas čempionāta “Smiltene/ BJSS” aizvadīs svētdien, kad izbraukumā tiksies ar “Jēkabpils/ JSC” komandu, kas šobrīd ieņem 13. vietu. 

Staiceles Bebri – Smiltene/ BJSS – 0:3 (Teremko 47., 69. minūte, Dudelis 55. minūte)

Smiltene/ BJSS sastāvs: Dagnis Sausais, Dāvis Gaigals, Dairis Zariņš, Mārtiņš Rakštelis, Eduards Deičs, Eduards Stīpnieks, Raimonds Dūmiņš (līdz 73. minūtei), Kristers Aldis Puriņš, Jurģis Dudelis, Elvis Teremko, Edgars Jansons (līdz 77. minūtei), Toms Mežulis (rezervē), Reinis Putrālis (no 73. minūtes),  Ričards Rullis (no 77. minūtes), Mairis Paeglis (rezervē)