Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Pagarināts konkursa termiņš Gaujas plostnieka skulptūras skiču izstrādei

LETA

2016. gada 14. jūnijs 08:12

176
Pagarināts konkursa termiņš Gaujas plostnieka skulptūras skiču izstrādei

Līdz 22.jūnijam pagarināts termiņš atklātu skiču projektu konkursa Gaujas plostnieka skulptūras skiču izstrādei, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Līdz sākumā noteiktajam termiņam - 10.jūnijam - četri autori iesnieguši vairākas skices.

LETA jau informēja, ka Strenču novada dome izsludinājusi atklātu skiču projektu konkursu Gaujas plostnieka skulptūras skiču izstrādei. Konkursa mērķis ir izvēlēties oriģinālāko un atbilstošāko skiču projektu Gaujas plostnieka skulptūrai un to realizēt materiālā.

Gaujas plostnieka skulptūra Strenču iedzīvotājiem ir nozīmīgs objekts, kas simbolizē pagātnē šajās vietās tik izplatīto, bet grūto plostnieku amatu. Strenči Latvijā zināmi kā Gaujas plostnieku galvaspilsēta, kopš 2011.gada tā ir viena no Eiropas starptautiskajām plostnieku pilsētām. Baltijā Strenči ir vienīgā pilsēta ar šādu statusu. Trīs norāžu zīmes pie pilsētas robežām informē, ka "šajā pilsētā ļaudis ciena, godā un turpina koka plostu pludināšanas tradīcijas". Gaujas plostnieka skulptūra vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem atgādinās par Gaujas plostnieku tradīcijām un Strenču kā Gaujas plostnieku galvaspilsētas nozīmi Latvijas kultūrā.

Gaujas plostnieka skulptūras izveidei paredzēts izmantot koku. Skulptūrai jābūt viegli kopjamai, iespējami drošai pret vandalisma aktiem, tai jākalpo nepārtraukti cauru gadu un ilglaicīgi. Skulptūras augstums plānots ne mazāks kā divi metri.

Skulptūru paredzēts izvietot Strenču pilsētā pie Gaujas, Ozola ielas galā.

Konkursā aicināti piedalīties arhitekti, tēlnieki vai mākslinieki, autoru kolektīvi, atbilstošo nozaru augstskolu vecāko kursu studenti, kā arī citu saistīto nozaru pārstāvji.