Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Būs konkurss produktiem no biezpiena un maizes

Sandra Pētersone

2016. gada 27. jūnijs 09:05

619
Būs konkurss produktiem no biezpiena un maizes

Šovasar, 16. jūlijā, Smiltene savu pilsētas svētku laikā uzņems vienu no posmiem četru reģionu konkursā “Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda”.

Biedrība “Siera klubs” aicina ikvienu -  gan fizisku, gan juridisku  personu, kas vēlas parādīt savu prasmi biezpiena un maizes gatavošanā, pieteikties konkursam un tajā piedalīties.

Konkurss norisinās četros posmos - Skrundā, Rēzeknē, Jelgavā un Smiltenē, informē biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.

Konkursa dalībnieku uzdevums ir pagatavot un ierasties konkursa vietā ar saldu vai sāļu gardumu (vismaz 4 kg), kura gatavošanā obligāti jāizmanto biezpiens un maize. Produktiem jābūt ražotiem Latvijā. Līdzi jāņem izstrādāta, noformēta produkta receptūra. Konkursam pieteiktos gardumus vērtēs īpaši izveidota žūrijas komisija un arī skatītāji, piešķirot savu Simpātiju balvu.  

Savukārt pirmo triju vietu ieguvēji dāvanā saņems trīs dienu apmaksātu iepazīšanās braucienu uz Briseli un Eiropas Parlamentu, kā arī balvu un diplomu.

Pieteikties konkursam var, rakstot pieteikumu brīvā formā un sūtot to uz e- pastu sieraklubs@inbox.lv. Tas jāizdara vismaz septiņas dienas pirms konkursa katrā novadā.

Konkursu rīko biedrība “Siera klubs” kopā ar sadarbības partneriem. Mērķis ir popularizēt Latvijā ražotā biezpiena un maizes izmantošanu konditorejas un kulinārijas izstrādājumu gatavošanā un izstrādāt jaunas vai uzlabot esošās biezpiena un maizes svētku gardumu receptes tortēm, ruletēm, cepumiem, sacepumiem un citiem izstrādājumiem, kuru sastāvā izmantots Latvijā ražotais biezpiens, ceptā maizes un citi saderīgi produkti. Tāpat “Siera klubs” vēlas apkopot un popularizēt novadu konditoru un kulināru (godu saimnieču, mājsaimnieču) pieredzi.

NOLIKUMS.