Ziemellatvija.lv ARHĪVS

“Smiltene/ BJSS” ceturtdien aicina līdzjutējus uz kausa spēli pret “Rēzeknes FA” vienību

Toms Markss

2016. gada 7. jūlijs 10:20

286
 “Smiltene/ BJSS” ceturtdien aicina līdzjutējus uz kausa spēli pret “Rēzeknes FA” vienību

Ceturtdien, 7. jūlijā, pulksten 20:00 Tepera stadionā norisināsies Latvijas kausa izcīņas spēle futbolā, kurā FK “Smiltene/ BJSS” uzņems “Rēzeknes FA” vienību. Uz gaidāmo spēli aicināti visi Smiltenes novada sporta līdzjutēji.


Latvijas kausa izcīņa futbolā norisinās vairāku mēnešu garumā. Atšķirībā no 1. līgas un citiem čempionātiem, šeit jau no pirmā kārtas norisinās izslēgšanas spēles, kur zaudētāju komanda no turnīra izstājās. Maijā par kausa ieguvējiem kļuva virslīgas klubs “Jelgava”, kas ar 1:0 pārspēja Jūrmalas “Spartaku”.


Savu pirmo spēli Latvijas kausa izcīņā ceturtdienas vakarā aizvadīs futbola klubs “Smiltene/ BJSS”. Smilteniešu pretinieki būs 1. līgas vicelīderi “Rēzeknes FA” komanda. Šajā sezonā abas vienības tikās agrā pavasarī, kad 1. līgas pirmajā spēlē Rēzeknē mājinieku komanda pārspēja smilteniešus ar 7:0. Tomēr sezonas turpinājums rāda, ka gaidāmajai spēlei arī pēc rezultāta vajadzētu būt krietni vien spraigākai, kam par iemeslu ir smilteniešu veiksmīgā spēle, kā arī rēzekniešu nestabilie rezultāti pirmā apļa beigās. Pēdējā spēlē latgaliešu ar 0:1 piekāpās “AFA Olaine/ SK Super Nova” vienībai. 


“Smiltene/ BJSS” futbolisti kopš pēdējās 1. līgas spēles, kad ar 1:2 piekāpās “Valmiera Glass” komandai, aizvadījusi Latvijas Olimpiādes izšķirošo cīņu, kurā ar rezultātu 1:2 zaudēja “Babītei”. Tikmēr komandas jaunākie futbolisti aizvadītajā nedēļā piedalījās starptautiskajā turnīrā Zviedrijā, kur izcīnīja uzvaru.

Spēlē pret rēzekniešiem, “Smiltene/ BJSS” gatavojas liela daļa vadošo futbolistu, tostarp arī rezultatīvākie spēlētāji Edgars Jansons un Elvis Teremko. Tikmēr apslimis ir komandas pamatvārtsargs Dagnis Sausais, kura vietā, iespējams, vārtos redzēsim Tomu Mežuli. Tāpat komandai palīdzēt nevarēs Dairis Zariņš. Pārējie spēlētāji ir gatavi doties laukumā, lai cīnītos pret 1. līgas vicelīderiem.


Līdz šim veiksmīgākā sezona Latvijas kausā “Smiltene/ BJSS” komandai bija 2014. gadā, kad Raimonda Dūmiņa un Anda Rozīša vadītie vīri iekļuva astotdaļfinālā, kur aizraujošā cīņā ar rezultātu 0:2 atzina virslīgas kluba Rīgas “Daugava” pārākumu.

Uz gaidāmo spēli pret “Rēzeknes FA” aicināti visi Smiltenes futbola līdzjutēji. Spēles sākums Tepera stadionā pulksten 20:00.