Ziemellatvija.lv ARHĪVS

TLMS „Smiltene” aicina jaunus dalībniekus

TLMS Smiltene

2016. gada 28. septembris 08:36

209
TLMS „Smiltene” aicina jaunus dalībniekus

Līdz ar rudens atnākšanu Smiltenē ir sarosījušies dažādi pašdarbnieku pulciņi. Arī Tautas lietišķās mākslas studijā „Smiltene” uzsāk darbību divi pašdarbības pulciņi – „Aušanas pulciņš iesācējiem” un rokdarbnieču pulciņš „Musturs”. 

Pirmā tikšanās reize aust mācīties gribētājiem būs 3. oktobrī 18:00. Aušanas pulciņu ir plānots organizēt divas reizes nedēļā dienas un vakara grupās pa divām stundām. Pirmdienās 18:00 un ceturtdienās pa dienu, lai tie, kas netiek vakaros varētu mācīties pa dienu. Pirmajā tikšanās reizē vēl precizēsim precīzus laikus ar aust gribētājiem. Pulciņu vadīs Ginta Rubene TLMS „Smiltene” dalībniece. 

Rokdarbnieču pulciņš „Musturs” uz pirmo tikšanos reizi 11. oktobrī 18:00 aicina tos, kas vēlas mācīties un dalīties savās zināšanās. Te viena meistara nebūs, bet pēc dalībnieku interesēm tiks pieaicināti cilvēki, kas gatavi dalīties savās zināšanās, kā arī savā starpā varēs mainīties zināšanām.

 Šobrīd ir cilvēki, kas ir izrādījuši interesi iemācīties izgatavot bērniņam pirmās drēbītes, vai uzadīt tautiskos, cimdus, zeķes, izšūt kreklu, vai pērļot rokas sprādzi. To visu ir plānots darīt šajā pulciņā kopā darot un kopā mācoties. Tikšanās reižu biežums, tēmas un laiks būs atkarīgs un dalībnieku vēlmēm. Pirmajā tikšanās reizē adīsim zeķes kopā ar Guntu Kovaļonoku. Līdzi ņemt dziju un adatas.

TLMS „Smiltene” ir atvērta katram, kas savu brīvo laiku vēlas pavadīt ārpus mājas radot skaistas un noderīgas lietas sev un citiem. Te var nākt mācīties aust arī ārpus pulciņu laikiem, aužot un konsultējoties ar tiem studijas dalībniekiem, kas konkrētā brīdī ir studijā, kā arī studijas dalībniekiem ir iespēja sevi pilnveidot studijas rīkotos kursos pie augsta līmeņa pasniedzējiem no visas Latvijas, vai braucot kopīgos braucienos uz muzejiem vai citiem pasākumiem.