Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valka/Valmiera kļūst par Vidzemes reģiona 2.līgas futbola čempionāta uzvarētājiem

Andis Ādamsons

2016. gada 3. oktobris 08:09

128
Valka/Valmiera kļūst par Vidzemes reģiona 2.līgas futbola čempionāta uzvarētājiem

25. septembrī norisinājās Vidzemes reģiona 2.līgas finālspēles par čempiona titulu. Paralēli Rīgā un Pļaviņās notika līderu spēles, kur FK “Alberts” uzņēma FK “Valka/Valmiera”, bet otrajā spēlē tikās FK “Pļaviņas” pret SK “Cēsis”.

Kā jau iepriekš tika rakstīts, tad Ziemeļvidzemes apvienotajai komandai bija ne tikai jāgūst uzvara, bet jācenšas to izdarīt ar lielāku gūto vārtu starpību, jo savstarpējo spēļu rezultāti priekšroku deva SK “Cēsis” futbolistiem cīņā par čempiona titulu.

Spēle Rīgā tika aizvadīta pārliecinoši un izcīnīta uzvara. 

FK “Alberts” – FK “Valka/Valmiera” 1:5 (1:3). Vārtus guva Ralfs Apsītis-3, Mareks Cibuļskis - 2, savukārt FK “Pļaviņas” - SK “Cēsis” 1:3.

Otro gadu pēc kārtas FK Valka/Valmiera var celt gaisā Vidzemes čempionu kausu!!!

Šogad Vidzemes reģiona 2.līga pulcēja 14 komandas, kuras tika sadalītas pēc teritoriālā principa divās daļās: Austrumi un Rietumi. Apakšgrupās tika aizvadītas savstarpējās spēles pēc divu apļa principa un noskaidrots komandu izvietojums cīņai par vietām čempionāta kopvērtējumā.

Pavērojot spēļu rezultātus par vietām, ir jākonstatē, ka apakšgrupa Austrumi ir bijusi spēcīgāka, kur arī spēlēja komanda “Valka/Valmiera”.

Viss čempionāts tika aizvadīts bez lieliem kritumiem. Spēlēs par godalgām dažās spēlēs aizsardzības līnija varēja nospēlēt drošāk, lai gan guvām daudzus vārtus, bet spēlēs ar FK “Pļaviņas” arī par daudz ielaidām. Skatītājiem jau tāda veida spēles patīk, kad tiek gūti daudzi vārti, bet treneriem jau nervu šūnas neatjaunojas!:)

Pāris spēlēs bija problēmas ar sastāva komplektāciju. Daudzi jaunieši aizvada spēles arī Latvijas Jaunatnes čempionātā U-15,U-16,U-18 grupās, kā arī labākie ir piesaistīti pie “Valmiera Glass” FK/BSS 1.līgas komandas, kur reizēm sakrita spēļu kalendārs un no tā izrietošās sekas, kā traumas un fiziskā kondīcija atbilstošā laika periodā.

Piekliboja disciplīna, jo priekš čempiona komandas nopelnījām pārlieku daudz kartiņu. Ceru, ka šī problēma atrisināsies ar jauniešu pieredzes uzkrāšanu, jo vairākās epizodēs puiši kartiņas nopelnīja vienkārši nesavaldīšanās dēļ vai, atbildot uz pretinieku provokācijām!

Katru spēli aizvadījām praktiski ar jaunu sastāvu, bet pieturējāmies pie savas taktikas laukumā un bieži spēļu rezultāts veidojās no konkrētā sastāva spēlētāju iemaņām laukumā.

Aizsardzības līnijā nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Raivis Graņics, kuram trauma liedza piedalīties. Savukārt uz izšķirošajām spēlēm atgriezās Jānis Apsītis, pēc operācijas atlabšanas. Liels paldies valcēniešiem Gatim Rožlapam, Maksimam Kudinovam, Ingaram Raiskumam, Marekam Cibuļskim, kuri atrada laiku un centās būt uz visām spēlēm, lai palīdzētu komandai laukumā vai ar atbalstu ārpus tā. Jāuzsaka M.Cibuļskis, kuram daudzās spēlēs bumba spītīgi neatrada ceļu uz vārtiem, bet tieši izšķirošajā spēlē spēja gūt divus vārtus! Centīgi bija arī valmierieši Mārtiņš Dubro, Bruno Bērziņš, Roberts Cipe, Ulvis Bērziņš, Elmārs Sietinsons, kuri neskatoties uz to, ka aizvadīja lielu spēļu laiku pie “Valmiera Glass” FK/BSS 1.līgas komandas, spēja atrast motivāciju un gribēšanu aizvadīt spēles un gūt uzvaras arī pie FK “Valka/Valmiera” komandas. Turnīra labākais vārtu guvējs jau atkārtoti kļuva Ralfs Apsītis ar 26 vārtiem!

Kopumā liels paldies visiem komandas puišiem, vīriem par veltīto laiku futbolam un par sniegumu laukumā!