Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ar velobraucienu aktīvi noslēgta tūrisma sezona Smiltenes novadā

Ar velobraucienu aktīvi noslēgta tūrisma sezona Smiltenes novadā

1. oktobrī ar velobraucienu “Ieriteņo rudenī” tika atzīmēts aktīvās tūrisma sezonas noslēgums Smiltenes novadā. Pasākumā piedalījās 46 dalībnieki, kuri sestdienas rītā pulcējās līdzās Tiltlejas ezeram, lai dotos 24 km vai 40 km garajos velo maršrutos, aktīvi pavadot laiku, meklējot un atšifrējot kodus, iepazīstot skaisto Smiltenes novadu un baudot rudeni. 

Laiks lutināja un visi, kas izvēlējās pavadīt brīvo dienu aktīvi atpūšoties dabā, bija pozitīvi noskaņoti. Maršruta laikā dabā bija jāatrod izvietotas plāksnītes ar kodu, un izmantojot šifru, kas atradās uz kartes, bija jāatšifrē aforisms, kuru ir teicis slavenais zinātnieks Alberts Einšteins: “Dzīve ir kā braukšana ar velo. Lai noturētu līdzsvaru, ir jāturpina kustēties!”

Dalībniekiem tika piedāvāti divi maršruti, lai katrs varētu izvēlēties saviem spēkiem atbilstošāko un piemērotāko. 

Pirmo maršruta daļu dalībnieki mēroja visi kopā. Apmēram 10. kilometrā dalībnieki nonāca atpūtas kompleksā “Slīpi” pie Slīpju ezera. Tur bija iespējams atvilkt elpu, apskatīt apkārtni, iedzert siltu cidoniju tēju, nobaudīt dažādus kārumus un īstu mājas torti. 

Tālāk dalībnieki sadalījās – tie, kas mēroja īso maršrutu devās atpakaļ Smiltenes virzienā, bet pārēji devās tālāk līdz Abula kritnim. Abi velo maršruti atkal satikās pie zemnieku saimniecības "Rožkalni", kur dalībnieki ieturēja siltu pusdienu maltīti un varēja iepazīt saimniecību.

Velobraucienu “Ieriteņo rudenī 2016” organizēja Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs, sadarbībā ar aktīvo pasākumu organizatori Santu Paegli no “Sports S”.

Foto >>> Agnis Melderis