Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Izsludina literāro konkursu bērniem un jauniešiem “Doma izgaismo vārdu”

Izsludina literāro konkursu bērniem un jauniešiem “Doma izgaismo vārdu”

Valkas novada literārā apvienība sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu un Valkas novada domi jau trešo gadu izsludina literāro konkursu "Doma izgaismo vārdu" bērniem un jauniešiem. 

Konkursa mērķis ir radīt bērniem un jauniešiem dziļāku interesi par Latvijas literātiem un literatūru, atklāt jaunus talantus, veicināt radošās domas attīstību, kā arī rosināt vēlēšanos un dot iespēju izpausties literārajās aktivitātēs.

Konkursā aicināti piedalīties bērni un jaunieši no visas Latvijas vecumā no 10 līdz 18 gadiem.  Darbi jāiesūta līdz 2. decembrim. Konkursam katrs autors var iesūtīt darbus dzejā (aptuveni 100 dzejas rindas) vai prozā (ap 10 – 15 lpp.) elektroniski uz e-pastu literara.apvieniba@valka.lv, norādot vārdu, uzvārdu, personas koda pirmo daļu, adresi, telefona numuru un e-pastu.

Dalībniekus vērtēs divās vecuma grupās: no 10 līdz 14 un no 15 līdz 18 gadiem. Konkursa darbi tiek vērtēti aizklāti, neatklājot vērtētājiem autoru vārdus.  Darbus vērtē žūrija piecu cilvēku sastāvā. Darbu izvērtēšana un rezultātu paziņošana notiks līdz 16. decembrim.

Konkursa balvu fonds – trīs godalgas katrā vecumā grupā un galvenā balva – 100 eiro – vienam no sešiem nominētajiem autoriem. Par apbalvošanas pasākumu informācija sekos.