Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Sācies līdzjutēju balsojums par Latvijas gada labāko riteņbraucēju

Toms Markss

2016. gada 19. oktobris 09:05

93
Sācies līdzjutēju balsojums par Latvijas gada labāko riteņbraucēju

Latvijas Riteņbraukšanas federācija un portāls „Delfi” aicina ikvienu sporta līdzjutēju piedalīties balsojumā par 2016. gada Latvijas labāko riteņbraucēju. Balsojums norisināsies no 18. - 25. oktobrim. Balsot par savu favorītu var vienu reizi dienā. 

Lai popularizētu riteņbraukšanu, mūsu sportistu panākumus, Latvijas Riteņbraukšanas federācija un portāls „Delfi” ceturto gadu pēc kārtas organizē aptauju par 2016. gada Latvijas labāko riteņbraucēju. Aptaujā piedalīties tiek aicināts ikviens sporta un riteņbraukšanas līdzjutējs. 

Latvijas gada labākā riteņbraucēja balvai izvirzīti kopumā 11 kandidāti, kuri pārstāv šosejas, BMX un MTB riteņbraukšanas veidus. Visi sportisti guvuši panākumus ne Latvijas un starptautiskajās sacensībās. Uz labākā riteņbraucēja balvu pretendē – Toms Skujiņš, Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins, Māris Bogdanovičs (visi šosejas riteņbraukšana), Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Kristens Krīgers, Rihards Veide, Sandra Aleksejeva (visi BMX riteņbraukšana), Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms (abi MTB riteņbraukšana).

Latvijas gada labākais riteņbraucējs tiks noteikts pēc pieciem kritērijiem – līdzjutēju, LRF padomes, LRF šosejas un MTB treneru padomes, LRF BMX klubu padomes un žurnālistu balsojuma. 

Līdzjutēju balsojumā par savu favorītu balsot var reizi dienā no vienas IP adreses. Balsojums turpināsies līdz 2016. gada 25. oktobra pulksten 23:59. Latvijas Riteņbraukšanas federācijas gada noslēguma pasākums norisināsies 26. oktobrī, kad tiks godināti arī gada labākie riteņbraucēji vairākās nominācijās. 

Tradicionāli tiks pasniegts arī pasaules čempiona treka riteņbraukšanā Dzintara Lāča ceļojošais kauss. 2013. un 2015. gadā par gada labāko riteņbraucēju atzina Tomu Skujiņu, bet 2014. gadā šo titulu saņēma divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs. 

Par savu favorītu balso ŠEIT: