Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Noslēdzas divi Smiltenes novada pašvaldības Zivju fonda projekti

Noslēdzas divi Smiltenes novada pašvaldības Zivju fonda projekti

Šogad  Smiltenes novada pašvaldība turpināja zivju resursu papildināšanu. Īstenojot projektu “Zivju resursu pavairošana Smiltenes novada Bilskas un Blomes ezerā”, kura ietvaros 7.jūlijā Blomes ezerā tika ielaisti 400 vienvasaras līdaku mazuļi, savukārt 21.oktobrī Bilskas ezerā tika ielaisti 800 vienvasaras zandartu mazuļi. Zivju mazuļus piegādāja SIA „Rūjas zivju audzētava” no Rūjienas novada.

Projekta mērķis ir palielināt un atjaunot zivju resursus Smiltenes novada Bilskas un Blomes ezerā, un radīt pamatu licencētas makšķerēšanas ieviešanai un pilnveidot aktīvā tūrisma attīstību. Projekts tika īstenots, piesaistot Zivju fonda līdzekļus. Projekta kopējās izmaksas bija 421,77 EUR, kur Zivju fonda līdzfinansējums ir 322,21 un pašvaldības līdzfinansējums ir 99,56 EUR. 


Ar Zivju fonda atbalstu tika īstenots projekts “Zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu izstrāde Smiltenes novada Lizdoles ezeram”. 21. oktobrī tika apstiprināti Lizdoles ezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumi, kurus sagatavoja Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “BIOR”. 

Projekta mērķis ir veicināt zivsaimniecības attīstību Smiltenes novadā, izstrādājot zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumus Lizdoles ezeram. Projekta realizācija arī kļuva iespējama, piesaistot Zivju fonda līdzekļus. Projekta kopējās izmaksas bija 672,29 EUR, kur Zivju fonda finansējums ir 602,59 EUR, un pašvaldības līdzfinansējums ir 69,70 EUR.