Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Dūmiņa atvadu spēlē „Smiltene/ BJSS” sezonu noslēgs ar aizraujošu cīņu pret „Valmiera Glass FK/ BSS”

Toms Markss

2016. gada 27. oktobris 13:00

498
Dūmiņa atvadu spēlē „Smiltene/ BJSS” sezonu noslēgs ar aizraujošu cīņu pret „Valmiera Glass FK/ BSS”

Sestdien, 29. oktobrī, pulksten 14:00 Tepera stadionā sezonas pēdējo spēli komanda.lv 1. līgas čempionātā aizvadīs FK „Smiltene/ BJSS”, kas uzņems „Valmiera Glass FK/ BSS” komandu. Šajā spēlē īpaši padomāts par līdzjutējiem, kurus sagaida konkursi, bezmaksas pusdienas un kultūras programma. Šī būs arī smilteniešu spēlējošā galvenā trenera Raimonda Dūmiņa pēdējā spēle 1. līgas komandā. 


2016. gada komanda.lv 1. līgas futbola čempionāta sezona sasniegusi savu finiša taisni. Šajā gadā ar saviem rezultātiem un progresu priecējusi futbola kluba „Smiltene/ BJSS”, kas aizvada labāko sezonu kluba vēsturē. 15 komandu konkurencē smiltenieši pirms sezonas pēdējās spēles ieņem septīto vietu. Komanda 27 spēlēs izcīnījusi 14 uzvaras, trīs reizes cīnījusies neizšķirti, kā arī piedzīvojusi 10 zaudējumus. Smiltenieši iepriekšējās kārtas spēlē pret „Jēkabpils/ JSC” komandu arī uzstādīja 2016. gada sezonas 1. līgas uzvaras rekordu, pārspējot savus pretiniekus ar rezultātu 13:0. 


Sezonas noslēdzošajā spēlē „Smiltene/ BJSS” savu skatītāju priekšā Tepera stadionā uzņems citu Vidzemes komandu „Valmiera Glass FK/ BSS”. Allaž abu komandu spēles ir bijušas ļoti aizraujošas un sīvas. Pirmā apļa spēlē Valmierā ar rezultātu 2:1 pārāki bija mājinieki. Turnīra tabulā pretinieki ieņem ceturto vietu, ar cerībām ielauzties labāko trijniekā. Smiltenieši ir septītie, bet tikai par diviem punktiem atpaliek no sestajā vietā esošās „Tukums 2000” vienības. Tiesa, tukumniekiem vēl priekšā divas spēles, no kurām viena pret Jēkabpili. Uz papēžiem Smiltenes komandai min „RTU” un „Skonto” komandas, kas atpaliek par attiecīgi trijiem un sešiem punktiem. 


Gaidāmajai spēlei pret Valmieru, smiltenieši gatavojas pozitīvā noskaņojumā. Liela daļa komandas futbolistu Vidzemes futbola centra sastāvā izcīnīja augsto trešo vietu Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta U18 grupā. Komandas sastāvu veidoja Smiltenes, Valmieras un Staiceles spēlētāji. Cīņā par bronzas medaļām smiltenieši uzvarēja „Skonto” komandu. Sezonas pēdējai spēlē gatavi būs visi netraumētie futbolisti. Jau vēstīts, ka gūtā trauma sezonu ātrāk lika noslēgt rezultatīvākajam Smiltenes uzbrucējam Edgaram Jansonam. 


Pēdējā sezonas spēle būs īpaša vairāku iemeslu dēļ. Līdzjutēji tiek aicināti klātienē pateikties „Smiltene/ BJSS” komandai par parādīto sniegumu sezonas garumā. Vienlaikus savu pēdējo spēli „Smiltene/ BJSS” 1. līgas komandā aizvadīs spēlējošais galvenais treneris Raimonds Dūmiņš. Treneris palīdzēja smilteniešiem iekļūt 1. līgā un aizvadītajās trijās sezonās, Dūmiņš devās laukumā, palīdzot komandai izcīnīt daudzas varenas uzvaras. Nākamajā sezonā Raimonds pievērsīsies tikai trenera darbam. 


Īpaši padomāts arī par visiem šī spēles līdzjutējiem. Puslaika pārtraukumā notiks „Smiltenes piena” līdzjutēju konkurss, kā arī ikviens spēles apmeklētājs varēs baudīt bezmaksas pusdienas. Gaidāma arī kultūras programma. Līdzjutējiem pirms spēles arī tiks dāvāti Smiltenes karodziņi. Aizraujošā spēle starp abām Vidzemes komandām sāksies pulksten 14:00.