Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Aicina jauniešu deju kolektīvu konkurss “Ziemassvētku kauss”

Aicina jauniešu deju kolektīvu konkurss “Ziemassvētku kauss”

 Nākammēness jauniešu deju kolektīvu konkurss “Ziemassvētku kauss 2016” jau 18. reizi pulcēs dejotājus no visas Latvijas. Tas 10. decembrī norisināsies  Bauskas novada Īslīces kultūras namā.

Kā ierasts, konkurss noritēs divās daļās, no kurām pirmā ir deju skate, kurai kolektīviem ir nepieciešams sagatavot trīs latviešu skatuviskās vai etnogrāfiskās tautas dejas, ko vērtē profesionāla žūrijas komisija 4 ekspertu sastāvā. Viena ir obligātā deja, kuru šogad var izvēlēties starp divām nolikumā piedāvātajām – “Pelīšu polku” (Jāņa Purviņa horeogrāfija) un “Baloža dziesmu” (Artas Melnalksnes horeogrāfija), un divas dejas kolektīvi izpilda pēc savas izvēles. Savukārt konkursa otrā daļa pēc deju atrādīšanas žūrijai sāksies Bauskā sporta centrā “Mēmele”, kur jaunieši piedalīsies sportiskās aktivitātēs. Sacensībās, kuru rezultāti arī tiek iekļauti konkursa kopvērtējumā, jauniešiem būs jāiesaistās dažādos gan tradicionālos, gan neparastos sportiskos uzdevumos, uzrādot pēc iespējas labāku sniegumu. Summējot kopā abas konkursa daļas, tiks noteikts 2016. gada Ziemassvētku kausa ieguvējs.

Bauskas deju apriņķa kolektīvu virsvadītāja Guna Trukšāne stāsta: ""Ziemassvētku kauss" ir horeogrāfa, deju svētku virsvadītāja un deju pieradinātāja Jāņa Purviņa izveidots pasākums, kas pirmo reizi noticis 1999.gadā, un vēl aizvien ir iemantojis lielu popularitāti jauniešu deju kolektīvu vidū, jo ik gadu konkursa dalībniekiem tiek garantēta piedzīvojumiem un pozitīvām emocijām bagāta diena. Šis notikums viennozīmīgi uztur jauniešu tautas deju kolektīvu dejošanas tradīcijas un veido dejotāju pieredzi, kā arī veicina savstarpējo draudzību un turpmākas sadarbības iespējas."

Dalībai konkursā jau pieteikušies deju kolektīvi ne tikai no Bauskas un Codes, bet arī no Olaines, Talsiem, Elejas, Tērvetes, Pastendes, Rīgas, Saldus, Skultes.

Kolektīvi pieteikties var līdz 21. novembrim; konkursa pieteikuma anketa un nolikums atrodams www.kultura.bauska.lv