Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valsts meža dienests atgādina par nepieciešamību nomainīt mednieka apliecību

LETA

2016. gada 26. decembris 06:18

410
Valsts meža dienests atgādina par nepieciešamību nomainīt mednieka apliecību

No nākamā gada 1.janvāra medniekiem, kuri nebūs apmainījuši mednieka apliecības, mednieka sezonas kartes netiks izsniegtas, līdz ar to atlikušajās šī gada darbadienās kartes jāapmaina, pretējā gadījumā medības bez mednieka sezonas kartes ir atzīstamas par nelikumīgām.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts meža dienestā, lai būtu tiesības vadīt medības 2017.-2018.gada medību sezonā, medību vadītāja apliecība jāapmaina līdz 2017.gada 31.martam. Pēc tam ar vecā parauga mednieku un medību vadītāju apliecībām medības vairs nebūs iespējamas.

Mednieku un medību vadītāju apliecību maiņa tika sākta iepriekšējā gada vasarā, jo bija izveidojusies objektīva nepieciešamība veikt šo procedūru. Būtiski bija, lai apliecības būtu mūsdienīgākas formas, drošas un izgatavotas no atbilstoša materiāla, kas ir izturīgs un neizmirkst. Turklāt daudzi mednieki, kuri ar medībām kā vaļasprieku nodarbojas jau ilgus gadus, pēc apliecību fotogrāfijām patlaban ir grūti atpazīstami, arī pašas apliecības bija fiziski nolietojušās.

Ieguvums no apliecību maiņas būs aktualizēta mednieku un medību vadītāju datubāze, kurā apkopota informācija par personām, kurām izsniegtas apliecības.

Pēc iesnieguma iesniegšanas Valsts meža dienesta mežniecībā, jauna apliecība tiek sagatavota 30 dienu laikā. līdz ar to dienests iesaka edniekiem, kuriem vēl nav jaunās apliecības, bet kuri domā turpināt savas mednieka gaitas, ar apliecības maiņu nekavēties. Tas svarīgi arī tāpēc, lai maiņas termiņa pēdējās dienās nerastos nevajadzīga drūzmēšanās un Valsts meža dienests varētu veikt darbu bez aizķeršanās.

Kopš tika sākta apliecību apmaiņa, ir izsniegtas, atjaunotas un apmainītas apliecības 20 583 medniekiem un 3 476 medību vadītājiem.