Ziemellatvija.lv ARHĪVS

“Melodiskais ceļojums” – Brāļi Ziemeļi

Aksana Markovica

2017. gada 13. janvāris 10:24

267
“Melodiskais ceļojums” – Brāļi Ziemeļi

23. janvārī plkst.18.00 klausītājiem tiek piedāvāta kārtējā koncertcikla “Melodiskais ceļojums” tikšanās, Valkas TV studijā aicināti Brāļi Ziemeļi. 

Brāļi Ziemeļi savu popularitātes kulmināciju piedzīvoja 1987. gadā: gaisā jau virmoja atmodas vēsmas, bet “Mikrofona Aptaujā” pārliecinoši triumfēja ļoti mierīga, viņu visu laiku populārākā dziesma – Āra un Saulcera dziedātā “Uzsniga sniedziņš balts”.

2009. gadā brāļi, paliekot uzticīgi savam uzvārdam, turpināja muzicēt un bija ierakstījuši jaunu dziesmu “Brienot tumsu”. Jaunās dziesmas mūzikas autors Āris Ziemelis, bet par dziesmas pamatu ņemts Alfrēda Krūkļa dzejolis. 

Dziesma “Uzsniga sniedziņš balts” tikusi dziedāta dažādos televīzijas šovos, kā arī 2012. gada “Mikrofona” aptaujā tā tikusi atzīta par vispopulārāko Ziemassvētku dziesmu. Tās mūžs ir fantastisks. Kopā ar Saulceri Āris nodziedājis šo dziesmu vairāk nekā 5000 reižu.

Āris joprojām ir mūzikā. Viņš ir pedagogs bērnu un jauniešu centrā “Bolderāja”, kur vada ģitārspēles studiju, un Imantā strādā bērnu namā kā vokālais pedagogs. Savukārt Saulceris strādā Rīgas Tehniskajā universitātē kā elektroenerģētiķis, un viņi joprojām duetā uzstājas dažādos sarīkojumos.