Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Būs karnevāls Strenču novada bērniem

Sandra Pētersone

2017. gada 16. janvāris 08:37

189
Būs karnevāls Strenču novada bērniem

Vairs nav daudz laika darināt maskas, taču vēl var pagūt, lai šo svētdien, 22. janvārī, dotos uz Strenču novada kultūras centru. 


Tur pulksten 12 sāksies ikgadējais karnevāls bērniem, ko rīko biedrības “Glābiet bērnus” Strenču novada nodaļa un kurā balvas saņems visi dalībnieki. Tikai jāņem vērā, ka ierašanās maskās ir obligāta, atgādina “Glābiet bērnus” Strenču novada nodaļas vadītāja Velga Graumane. Savu vērtējumu teiks arī karnevāla žūrija.

Karnevālā gaidīs dalībniekus gan no Strenču novada, gan tuvākas un tālākas apkārtnes.

“Kā jau ierasts, būs dažādas jautras atrakcijas, rotaļas, mīklu minēšana, grāmatu galds un disenīte kopā ar pasākuma vadītāju, kura vārdu līdz karnevālam paturēsim noslēpumā,” teic V. Graumane.

Neizpaliks arī bezmaksas cienasts, ar kuru varēs šoreiz našķoties kultūras nama kafejnīcā.

Lai pasākums izdotos,  to sarīkot un  balvas sagādāt palīdz sponsori: labdarības fonds Ziedot.lv, Latvijas Samariešu apvienība, firma “Centrum”, 12. Saeimas deputāts Romāns Naudiņš,  bijusī ilggadējā Saeimas deputāte, novadniece  Ilma Čepāne. Kā jau ierasts, vitamīnus veselības profilaksei karnevāla dalībniekiem dāvinās SIA “Strenču aptieka”.

Par to, lai uz karnevālu un pēc tam atpakaļ uz mājām tiktu bērni no Sedas un Jērcēnu un Plāņu pagastiem, parūpēsies Strenču novada dome, nosūtot reisā pa novadu savu transportu.  Maršruta grafiks būs klāt pie novadā izliktajām karnevāla afišām.

“Gaidām mūsu karnevālā! Maskas vienmēr izcēlušās ar radošu, interesantu izdomu, un ceram, ka arī šogad būs daudz pašu darinātu masku,” novēl V. Graumane.