Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Sirdsdarba nedēļa ir sākusies. Pievienojies!

Sarmīte Ozola

2017. gada 10. marts 11:36

478
Sirdsdarba nedēļa ir sākusies. Pievienojies!

Esam saņēmuši pirmās dāvaniņas, kas sarūpētas mūsu "mazajiem brāļiem", kuriem šajā dzīvē nav paveicies un tos nodevuši cilvēki, kuri kādreiz viņus pieradinājuši - ķepaiņiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nokļuvuši patversmēs.


Jau rakstījām, ka nākamnedēļ Smiltenē ierodas Atbildības stundas vadītāja Zanda Bērziņa - Radziņa un viņas suns - Lote, kura savulaik nodota īpaši cietsirdīgā veidā - piesieta pie koka un atstāta nomirt. Dzīvnieks bija sācis ēst pats sevi...


Lote ar savu saimnieci viesosies pie Smiltenes bērnudārzā "Pīlādzītis", kur jau bijusi iepriekš, lai mazajiem smilteniešiem atgādinātu, cik nopietna ir atbildība, ja ģimene izvēlas pieradināt kādu mīļdzīvnieku.


Atpakaļceļā mēs Loti un viņas saimnieci pavadīsim ar dāvanām, kuras smiltenieši sarūpējuši biedrībai "Ar sirdi delnā", kura apsaimnieko privāto patversmi, kas savā aprūpē ņem dzīvniekus, kas dažādu iemeslu dēļ netiek uzņemti pašvaldību pārvaldījumā esošajās dzīvnieku mītnēs. 


Atgādināsim, ka pašvaldības nodrošina dzīvnieku uzturēšanos patversmē tikai 14 dienas. Pēc šā datuma dzīvniekam ir jāatrod jaunas mājas vai tas jāiemidzina. Tāpēc īpaši atbalstāma ir entuziastu iniciatīvas, kas dod iespēju dzīvniekiem laiku pēc šī noteiktā termiņa līdz jaunu māju atrašanai. 


Ja vēlies palīdzēt, gaidīsim līdz 14. martam "Ziemeļlatvijas" redakcijā Smiltenē, Kalna ielā 8 (no 8-14), kur var atstāt materiālu ziedojumu patversmei - lietotas tīras segas, dvieļus, paladziņus vai citus kvadrātveida materiālus. Pārtiku (UZMANĪBU! - tikai ne krāsaino vai Latvijā ražoto!), kā arī kādu kārumu vai rotaļlietu. Dzīvnieku barības trauciņus, pavadiņas, kakla siksnas..

Ja rodas jautājumi, tālrunis saziņai - 26414911 (Sarmīte)

Šobrīd "Ar sirdi delnā" aprūpē ir 56 suņi un pulciņš kaķu. Daudziem no viņiem tiek atrastas jaunas mājas. Šī izvēle tiek veikta ļoti atbildīgi, un visi dzīvnieki jaunajiem saimniekiem tiek atdoti veseli, sterilizēti un čipēti. Tas viss prasa līdzekļus. 


    Lieti noderēs arī finansiāls atbalsts:


Biedrība "Ar sirdi delnā"


Reģ. Nr.: 40008230734


Banka: AS Swedbank


Konts: LV56HABA0551040032558