Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Nometne ar lielu pluss zīmi

Agnis Apse

2017. gada 3. aprīlis 08:18

14411
Nometne ar lielu pluss zīmi

 Disciplīna, liels treniņu apjoms, kalnains reljefs, vērtīga pieredze un patīkami, saulaini laika apstākļi. Tā īsumā varētu raksturot aizvadīto treniņu nometni Slovākijā (laika posmā no 11.03. - 26.03.2017.), kurā tika paveikts pēdējais no sagatavošanās posmiem, pirms gaidāmās velo sacensību sezonas.

 Uz Slovākiju devās pieci Smiltenes BJSS riteņbraukšanas nodaļas audzēkņi, kuri pārstāv komandu - VeloLifestyle/SmiltenesBJSS un viņu treneris Agnis Apse. Tieši Dudince ir tā vieta, kur jau vairāku gadu garumā savas treniņu nometnes aizvada daudzi jaunieši no Latvijas sporta skolām un komandām. Arī šajā reizē vienuviet bija pulcējušies sportisti no Murjāņiem, Kuldīgas, Ķekavas, Dobeles un Rīgas sporta skolām.

 Lai pārvarētu nedrošības sajūtu, gūtu pārliecību, krātu pieredzi braukt kopā lielākā grupā, lielu daļu no saviem treniņiem plānojām un aizvadījām kopā ar Kuldīgas NSS treneri un viņa audzēkņiem. Uz šiem treniņiem pulcējās 12 - 14 cilvēku liela grupa, bet uz vakara, atjaunošanās treniņu, reizēm piebiedrojās arī citu skolu audzēkņi un grupas lielums sasniedza pat 22 sportistu skaitu.

 Kopumā šī nometne vērtējama ar lielu pluss zīmi un labi padarīta darba sajūtu. Devāmies rīta rosmēs. 13 treniņu dienās aizvadījām 23 treniņus un nobraucām 1100km. Vakarā bija iespēja atpūsties baseinā un pasildīties pirtiņā, bet brīvajā laikā devāmies ekskursijās uz tuvējām pilsētām.

 Uz patīkama noguruma fona atgriezāmies mājās un nu jau šeit, Smiltenē, turpinām gatavoties pirmajām sacensībām, kuras paredzētas aizvadīt 8.04.2017.