Ziemellatvija.lv ARHĪVS

UZMANĪBU >> PĀRCELTA NORISES VIETA! Lieldienas Smiltenē

UZMANĪBU >> PĀRCELTA NORISES VIETA! Lieldienas Smiltenē

UZMANĪBU! sakarā ar nelabvēlīgo laika prognozi Lieldienu svinības ir pārceltas uz Smiltenes pilsētas Kultūras centru. 

=============================


Pirmajās Lieldienās, 16. aprīlī, gan lieli, gan mazi ir mīļi aicināti uz pļaviņu pie TLMS “Smiltene”, Atmodas ielā 2, lai kopīgi svinētu šos pavasara saulainākos un priecīgākos svētkus. Pasākumā-gan tradicionālas pavasara saulgriežu izdarības, gan arī mūsdienīgas aktivitātes.


No plkst.12.00 sāks darboties olu krāsošanas darbnīca-tās tiks greznotas, izmantojot dabas materiālus. Tāpat neiztikt bez tradicionālās olu ripināšanas, kaujām un šūpošanās, lai vasarā odi nekož! Smiltenes Jauniešu dome aicinās uz radošajām darbnīcām, kā arī izkustinās dažādās stafetēs. Būs iespējams baudīt uz ugunskura vārītu zāļu tēju un satikt īstus Lieldienu garaušus no Sandras Eimanes bioloģiskās saimniecības Grundzāles pagastā. 


Plkst. 13.00 sāksies danči, rotaļas un citas tradicionālas pavasara saulgriežu izdarības kopā ar Smiltenes pilsētas Kultūras centra folkloras kopu “Rudzupuķe”. Ar to Lieldienu svinības Smiltenē nebūt nebeigsies-no plkst.14.00 aicinām apmeklēt lauku mājas “Kalbakas”, kur būs iespējams cept gardas pankūkas, samīļot garaušus un darīt vēl daudz ko aizraujošu.


Smiltenes pilsētas Kultūras centrs novēl saulainas un prieka pilnas Lieldienas!