Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenē sacentīsies airēšanas slalomā

Sandra Pētersone

2017. gada 12. aprīlis 11:02

1812
Smiltenē sacentīsies airēšanas slalomā

Nākamajā nedēļā, 22. un 23. aprīlī, Smiltenē norisināsies šajā pilsētā nebijis pasākums - Baltijas mēroga sacensības airēšanas slalomā, Latvijas kausa izcīņas 1. un 2. posms.


Lai sportisti varētu sacensties Abula upē (posmā zem Tepera dambja jeb promenādes līdz tiltam pie viesnīcas “Brūzis”), upē tiks paaugstināts ūdens līmenis. 

Pasākuma norise ir saskaņota ar Valsts vides dienesta Valmieras reģionālo vides pārvaldi, informē sacensību atbalstītāja Smiltenes novada dome.

“Baltijas nozīmes sacensības Smiltenē būs vēl nebijis, bet trāpīgs un izdevies jauninājums, ņemot vērā laivošanas pa Abulu zem Tepera ezera senās tradīcijas,” cer Kaspars Pakers, Vidzemes sporta asociācijas vadītājs, sportists un treneris airēšanas slalomā. Paredzēts, ka sacensībās Smiltenē piedalīsies airēšanas slalomisti, jaunieši un vadošie sportisti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. 

Pilsētas iedzīvotājiem un viesiem tā būs iespēja redzēt šajā pusē ilgi nebijušu sporta veidu.

Airēšanas slaloma sacensībās ar smailīti pamatā veicama trase straujūdenī.  Trasē jāizbrauc 18 līdz 25 vārti, no kuriem seši ir izbraucami pret straumi, bet pārējie pa straumi jeb taisni. Vārti trasē ir virs ūdens iekārtas kārtis, kas nesniedzas līdz ūdenim. Trases garums un sarežģītība tiek plānoti tā, lai ātrākie sportisti to veiktu orientējoši 100 sekundēs.

Sestdien, 22. aprīlī, sacensības Abula upē, Smiltenē, sāksies pulksten 12; svētdien, 23. aprīlī, -pulksten 11. Sacensību organizatori aicina smilteniešus un pilsētas viesus nākt skatīties, kā slalomā sacenšas airētāji.

 “Ziemeļlatvija” noskaidroja, ka atšķirībā no aizvadītā gada pavasara šoreiz Abula upes posmu ar laivām nevarēs izbraukt laivošanas entuziasti, jo primārais  Latvijas kausa izcīņa airēšanas slalomā.