Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Šodien Lielā talka > Strenču novads

Sandra Pētersone

2017. gada 22. aprīlis 08:36

237
Šodien Lielā talka > Strenču novads

Šo sestdien, 22. aprīlī, ikviens, kuram rūp tīra un sakopta apkārtējā vide, uz Lielo  talku aicināts arī Strenču novadā.


Ko darīt būs, jo savus objektus ir pieteikusi gan Strenču novada dome, gan novada iedzīvotāji.

Talciniekus visās talkas vietās gaidīs 22. aprīlī pulksten 9, informē Lielās talkas koordinatore Strenču novadā Ginta Gailīte.

Pašvaldība uz Lielo talku aicina Strenčos, Sedā, Jērcēnu un Plāņu pagastos. 

Strenčos talciniekus pulcinās uz brīvdabas estrādes un Gaujas dabas takas sakopšanas darbiem. Līdzi jāņem grābekļi. Spēcīgākie vīri tiks aicināti palīgā pēc ziemas sezonas novietot atpakaļ Gaujas malā ģērbtuves, tiltiņus, soliņus un galdiņus. Nepieciešams arī sagatavot pamatni jaunajai Gaujas plostnieka skulptūrai. Talkas darbus ierādīs pašvaldības Īpašumu apsaimniekošanas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas speciālisti Ilmārs Strauts un Inese Kārkliņa.

Sedā Lielās talkas dienā paredzēts sakopt un turpināt veidot parku aiz pilsētas kultūras nama. Talciniekus aicina pulcēties Sedas pilsētas pārvaldes vadītājs Aleksejs Jefimovs.

Plāņu pagastā iedzīvotājus sauc palīgā sakopt ceļmalas ciemata teritorijā. “Pulcēšanās vieta būs pie pagasta pārvaldes,” aicina pārvaldes vadītāja Gunita Kainaize.

Jērcēnu pagastā talciniekus gaidīs pie Jērcēnmuižas, kur darba rokas, kā vienmēr, ir nepieciešamas Jērcēnmuižas parka teritorijas sakopšanā. Darbus ierādīs pārvaldes vadītājs Kārlis Kārkliņš. 

Ķeižos talciniekus kopā sauc Līvija Pinzule. Tur paredzēts sakopt ceļmalas un palīdzēt vecajiem pagasta iedzīvotājiem.

Savukārt Strenču novada iedzīvotāji līdz šās nedēļas sākumam bija pieteikuši četras talkas vietas.

Jērcēnos biedrība “Esam Jērcēniem”  un “Mednieku biedrība Jērcēni” aicina sakopt aleju, kas ved uz Kaņepju dižozolu. Tur talkas vadītājs būs Jānis Ence.

Strencēnietis Aigars Ancveriņš aicina uz vēsturiskā Oliņu centra sakopšanu un atkritumu savākšanu apkārtnes mežos. 

Plāņu pagasta iedzīvotājs Ser­gejs Kokins aicina sakopt autostāvvietu pie Gaujas autoceļa Inčukalns - Valmiera - Igaunijas robeža (Valka) malā un sola nodrošināt talciniekus ar cimdiem un darba instrumentiem un pacienāt ar siltu zupu.  

Strenču evaņģēliski luteriskā draudze organizē talku pie  Strenču luterāņu baznīcas. Tiks sakopta baznīcas apkārtne. Talkas vadītājs ir Rolands Tēbergs.