Ziemellatvija.lv ARHĪVS

SEB MTB maratona sezonas otrais posms svētdien notiks gleznainajā Siguldā. Nākamais - Smiltenē

Toms Markss

2017. gada 17. maijs 09:47

187
SEB MTB maratona sezonas otrais posms svētdien notiks gleznainajā Siguldā. Nākamais - Smiltenē

Svētdien, 21. maijā, Siguldā norisināsies SEB MTB maratona 16. sezonas otrais posms, kurā Gaujas senlejas burvīgo dabu aicināti izbaudīt kā profesionāli sportisti, tā arī amatieri, uzņēmumu kolektīvi un vecāki ar bērniem. Iepriekšējā pieteikšanās Siguldas posmam mājaslapā velo.lv noslēgsies pusnaktī uz ceturtdienu.

 

Sigulda SEB MTB maratonu uzņem jau kopš tā pirmsākumiem. Gaujas senleja un tās apkārtne ir lieliska vieta kalnu riteņbraukšanas sacensību rīkošanai. Tieši Sigulda pērn uzņēma Eiropas čempionātu MTB maratonā, saņemot lieliskas atsauksmes kā par trasi, tā pilsētu no pasaules labākajiem MTB maratona braucējiem un Eiropas Riteņbraukšanas savienības pārstāvjiem.

 

Šajā gadā Siguldā norisināsies SEB MTB maratona 16. sezonas otrais no astoņiem posmiem. Reģistrācija, finišs, atbalstītāju pilsētiņa un “Rasēns” bērnu sacensības norisināsies jau ierastajā vietā – Lāčplēša un Cēsu ielu krustojumā. Tikmēr starts “Toyota Hybrid”, “Virši – A” un “Mammadaba” veselības brauciena distancē būs Turaidas ielā aiz Gaujas tilta.

 

Kā pirmie Siguldas posmu uzsāks paši jaunākie braucēji. Pulksten 10:00 tiks dots starts pirmajiem “Rasēns” bērnu braucieniem. Mazie braucēji, atkarībā no savas vecuma vai meistarības grupas, veiks distanci, kuras garums būs 300 – 1000 metri. Pulksten 12:00 60,6 kilometru garajā distancē dosies prestižā “Toyota Hybrid” distances veicēji. Viņiem maršruta laikā vairākas reizes dažādās vietās būs jāpievar Gaujas senlejas kāpumi. Gaidāmi arī daudzi citi pārbaudījumi.

 

Uzreiz pēc šī brauciena starta trasē dosies arī “Mammadaba” veselības distances veicēji, kuru vidū būs gan dabas baudītāji, gan arī zēnu un meiteņu grupu sportisti. Šajā braucienā dalībniekiem būs jāpievar 24 kilometru gara un ļoti ainaviski skaista distance. Dienas vērienīgākais starts gaidāms pulksten 13:30, kad ap 1500 velomīļu trauksies 41,2 kilometru garajā “Virši – A” distancē. Arī šeit gaidāma aizraujoša, kāpumiem bagāta distance. Plānots, ka “Toyota Hybrid” distances ātrākie braucēji finišā būs ap pulksten 14:00, bet 40 minūtes vēlāk Gaujas kalna pakājē redzēsim arī ātrākos “Virši – A” braucējus.

 

Siguldas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem jārēķinās, ka sacensību laikā tiks ierobežota satiksme Gaujas kalnā. Iepriekšējā reģistrācija Cēsis – Valmiera posmam mājaslapā velo.lv noslēdzas naktī uz ceturtdienu.

 

Informācija par SEB MTB Maratona sacensībām atrodama sacensību rīkotāja Igo Japiņa Sporta aģentūras mājaslapā www.velo.lv. Latvijā populārāko kalnu riteņbraukšanas seriālu - SEB MTB maratonu – jau 16. sezonu rīko Igo Japiņa sporta aģentūra sadarbībā ar galveno atbalstītāju – SEB banku. SEB MTB sacensību galvenais auto - "Toyota Hybrid".


Sacensības rīkot palīdz uzticamie partneri - "Virši-A", "Mammadaba", "Rasēns" un "Lakto PRO", Siguldas novada pašvaldība. Balvas uzvarētājiem nodrošina "Sportland", sacensību enerģijas dzēriens "Isostar", sportistu oficiālais ūdens - "Zaķumuiža".


SEB MTB maratona 2017. gada sezonas kalendārs:


21. maijs: Sigulda


18. jūnijs: Smiltene


2. jūlijs: Kuldīga


30. jūlijs: Madona


13. augusts: Talsi


17. septembris: Ikšķile


7. oktobris: Mārupe