Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ozona čempionāts

Māris Stabiņš

2017. gada 29. maijs 08:56

480
     Ozona čempionāts

Tā nu sanāca ka pieteicāmies Rīgas čempionātam, bet startējām OK Ozons čempionātā. Tas tādēļ ka Rīga  šīm sacensībām liedza finansējumu.

Ozona čempionātā, kas 27. un 28.maijā notika Bārbelē un Skaistkalnē. Organizatori bija piedomājuši pie distanču kvalitātes un atbilstības noteikumiem, lai Ozona čempionāta dalībnieki varētu izbaudīt dabas sagādātos izaicinājumus pilnībā.

Pirmajā sacensību dienā mazliet vairāk nekā 400 dalībnieki sacentās individuālajās distancēs, bet otrajā dienā notika stafešu sacensības, kur piedalījās 92 komandas.

Šīs bija pirmās sacensības ar jaunajiem noteikumiem. Viena no būtiskākajām izmaiņām bija karšu zīmes skudru pūznis izmaiņa. Jaunajās kartēs turpmāk skudru pūznis tiks apzīmēts ar brūnu trijstūrīti  , nevis krustiņu.

Uz  tālo Skaistkalnes apkārtni  trīs stundu garā ceļā devās arī Azimuts OK-Sm BJSS komanda..

Individuālā distance pie Bārbeles notika apvidū, kurā ir gan skraji priežu sili, gan upes krastos sazaļojuši krūmi, kas līdz ar pirmo lapiņu plakumu orientēšanos padarīja krietni vien interesantāku, kā bija pierasts šajā pavasarī līdz šim.

Garajā distancē Smiltenes BJSS audzēkne Anete Stabiņa vienā no daudzskaitlīgākajām grupām (20 dalībnieces)  S-10 svinēja uzvaru.  Uzvara šajā dienā arī Ievai Godiņai S-40.  Otrajā vietā Videga Gaigala S-50. Goda pjedestāla trešo pakāpienu gods iemēģināt bija Jānim Nullem V-50  grupā.

 

Ceturtajās vietās  Zanda Stabiņa S-16 , Elīna Skopāne S-18  un Aldis Lapiņš V-65 grupās.

Piektā vieta Agnijai Kalējai S-12.  Sestais Matīss Kalniņš V-10. 

 

Pie panākumiem tiek arī gaujienieši , kas trenējas Smiltenes BJSS. Otrajā vietā Austris Kalniņš V-14 un trešajā vietā grupā S-10 Marta Kalniņa.

 

Sacensību otrajā dienā notika Latvijas stafešu kausa otrais posms.

Stafetes sacensības,  šoreiz notika pie pašas Lietuvas robežas Skaistkalnē. Par interesantu sacensību norisi gādāja ne tikai viltīgais apvidus ar nelielām reljefa formām un purviņiem, bet arī  skatītāju kontrolpunkts un azartiska komentētāja sniegtā iespēja sekot līdzi sacensību gaitai.

 

Stafešu sacensībās arī veiksmīgi starti. Tā S-12 grupā pirmās finišēja Smiltenes BJSS meitenes.  Komandā startēja Anete Stabiņa , Kitija Abula un Agnija Kalēja. Viņām izdevās par pusminūti pārspēt Ogres komandu , par 22 minūtēm Kāpas komandu un par 52 minūtēm Jelgavas komandu.

  Uzvara arī viņu vecākajām komandas biedrenēm S-18 grupā. Komandā startēja Elīna Skopāne , Zanda Stabiņa un Agnija Caune. 

Otrajā vietā grupā S-14  Smiltenes BJSS meiteņu komandai  ar Agnesi Jaunmuktāni , Aneti Annu Strazdiņu un Andu Jaunmuktāni sastāvā.

Pie trešās vietas tiek  Smiltenes BJSS treneres Lienes Brūveles komanda S-21 grupā. Komandā vēl startēja Laura Savicka un Jana Marta Ivanovska.