Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkā nākammēnes notiks zolītes turnīri (Precizēts!)

Sarmīte Ozola

2017. gada 1. jūnijs 08:13

72
Valkā nākammēnes notiks zolītes turnīri (Precizēts!)

 1. un 2. jūlijā Valkas kultūras namā notiks zolītes izspēles, kurām organizatori devuši nosaukumu "Dižsvētku zolītes turnīrs". Šis jau būs trešais pēc kārtas, iepriekšējie pulcēja lielu skaitu zolītes cienītāju no visas Latvijas. Lai arī nosaukumā uzsvars likts uz svētkiem, organizatori paskaidro, ka konkrēti svētki šajā gadījumā nav domāti.

 Reģistrācija no pulksten 9:00 - 9:50. Pirmā kārta sāksies 10:00. 

Pasākumā notiks divi reitinga turnīri un Tautas klases turnīrs, informē sporta speciālists Valkā Māris Koops. Turnīros būs iespēja izvēlēties starp diviem turnīriem - Tautas klases turnīru un Zolītes lietpratēju reitinga turnīra. Tautas klases turnīrā netiks pielaisti spēlētāji no Latvijas Zolītes Federācijas Biedrības reitinga Top 100.

Ja dalībnieks būs sevi pieteicis uz Tautas klases turnīru, bet turnīra dienā pirms sākuma vēlēsies mainīt dalību uz Zolītes lietpratēju turnīru, šāda iespēja būs, tāpat - ja vēlēsies no Zolītes lietpratēju turnīra pāriet uz Tautas klases turnīru. Turnīram sākoties, vairs nebūs iespēja pāriet uz otru klasi.

2. jūlijā notiks viens reitinga turnīrs – fināls pēc Latvijas Zolītes Federācijas Biedrības klasiskajiem noteikumiem. Uz finālu automātiski kvalificējas 2/3 labākie spēlētāji no 1. jūlijā notikušā Zolītes lietpratēju turnīra. No Tautas klases turnīra - finālam kvalificējas 10 labākie spēlētāji.

Turnīra galvenais tiesnesis būs Gintis Kiršteins, otrais tiesnesis Mārtiņš Kreilis. Tiesāšana notiks datorizētā veidā.