Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Mazā balva finišējusi

Mazā balva finišējusi

3. un 4. jūnijā, Smiltenes novadā, Brantu pagastā notika Latvijas Kausa orientēšanās sportā septītais posms - ikgadējā "Mazā balva". Sacensībās startēja vairāk kā 300 dalībnieki. Jāpiebilst ka Mazajai balvai šoreiz dalībniekus noņēma Veterānu sporta spēles Ķekavā ar gandrīz 150 dalībniekiem. Veterānu sporta spēļu datums parādījās jau pēc tam kad Latvijas kausa sacensību kalendārs bija apstiprināts. Līdz ar to daudzās veterānu grupās dalībnieku skaits nebija tas lielākais.

Sacensību apvidum izvēlēts klasisks Brantu mežs. Distancē bija daudz nelielu purviņu un pusaizaugušu lauku,  apvidū dominēja sīkais un vidējais reljefs. Skrienamība no labas līdz sliktai. Kartes un distanču autors Kārlis Magons, tā sagatavota 2016./2017. gadā.

Sacensības rīkoja Latvijas Orientēšanās federācija un orientēšanās klubs „Azimuts” sadarbībā ar Smiltenes novada domi un Smiltenes BJSS.

Sacensībās startēja liels skaits Azimuts OK-Sm BJSS sportistu.  Daudziem no viņiem sev ierastā Brantu apvidū izdevās izcīnīt jaunā dizaina Mazās balvas medaļas.

Pirmajā dienā sacensības notika vidējā distancē. Savukārt otrajā dienā garajā iedzīšanas distancē.

Marķētajās bērnu distancēs šoreiz marķējums vijās caur pļavām, kuru skrienamība daudzās vietās nebija izcila. Nebija viegli atrast taisnāko ceļu uz kontrolpunktu. Tie kas tikko uzsākuši orientēšanās gaitas veica visu distanci pa marķējumu vai vecāku pavadībā. Meistarīgākie skrēja pa taisno kas ne vienmēr attaisnojās.

S-8 grupā uzvarētājas gods Annai Godiņai, trešajā vietā Elza Lucāne. Šī vecuma puišiem otrajā vietā Markuss Jānis Pommers. Kuplākajā meiteņu grupā S-10 startēja 22 dalībnieces. Šī grupa šogad tradicionāli izceļas ar lielo dalībnieču skaitu. Uzvarēja gaujieniete Marta Kalniņa , kas trenējas Smiltenes BJSS, ar piekto vietu nācās samierināties Anetei Stabiņai. Šajā grupā pirmajā desmitniekā vēl trīs Smiltenes BJSS meitenes. Šī vecuma puišiem pie sudraba godalgas tika Emīls Tarass. Pirmo reizi startējot lielāka mēroga sacensībās sestajā vietā Roberts Kašs.

V-12 grupā otrajā vietā finišēja  Smiltenes BJSS audzēknis Uvis Sproģis no Gaujienas.

S-14 grupā labākā no Smiltenes BJSS meitenēm Agnese Jaunmuktāne noslēdza olimpisko sešinieku.

Šī vecuma puišiem gaujienietis Austris Kalniņš finišējot otrajā vietā bija pārāks par Renāru Kļaviņu. Renāram bronzas medaļa un pirmais Latvijas kausa sacensību pjedestāls individuālajās sacensībās šogad.

S-16 grupā pārliecinošākā uzvara jauniešu grupās Agnijai Caunei. Viņai tuvāko sekotāju Kristīni Bruneri no Cēsīm izdevās pārspēt par +6:16.

S-18 grupā interesanta cīņa par otro vietu starp Smiltenes BJSS audzēkni Elīnu Skopāni un Elīzu Ozolu no IK Ausekļa, kas pavasarī aizlika kāju priekšā Elīnai par iekļūšanu Latvijas izlasē. Iedzīšanā Elīza startēja 10 sekundes pirms Elīnas.  Distancē meitenes vairākas reizes viena otru apsteidza. Elīna teicami veica distances beigu daļu uz pēdējiem diviem KP un viņai  izdevās  revanšēties finišējot 14 sekundes pirms Elīzas.  Elīna šajā dienā uzrādīja labāko rezultātu distancē, pierādot ka  sarežģītos un grūti skrienamos apvidos viņa ir pārāka par savām vienaudzēm.

Šī vecuma puišiem Ilgvars Caune finišēja otrajā vietā piekāpjoties uzvarētājam Rihardam Krūmiņam nepilnas trīs minūtes un pārspējot trešās vietas ieguvēju Frici Spektoru par 12 sekundēm.

S-20 grupā triumfēja Laura Savicka iedzīšanā startējot kā otrā. Viņai distancē izdevās pārspēt LSPA studenti Ievu Ivbuli no Sēlijas meža par +0:42.

Vīru Elites grupā uzvara Būdaskalna pārstāvim Anatolijam Tarasovam. Sieviešu Elites grupā otrā vieta viņa komandas biedrenei Aigai Tarasovai. 

Sacensībās bija arī Bgrupas , ko paši dalībnieki jokojoties sauc par biznesa grupām. Azimuta sportistiem bizness izdevās finišējot trešajās vietās. Tie bija Dana Zetmane un Jānis Bormanis.

Panākumi Azimuta sportistiem neizpalika arĪ 40 gadīgo grupās kur lielisks ,svinot uzvaru, bija Otārs Putrālis. Otrā vieta Ievai Godiņai. Vēl viena uzvara S-45 grupā kur pirmajā vietā Vita Cīrule.

 50 gadīgo grupās mūsējiem pieder otrais un trešais goda pjedestāla pakāpiens. Otrās vietas Azimuta sportistiem no Jaunpiebalgas Dacei Ikšelei un Dainim Bormanim. Trešie Gunta Dudele un Jānis Nulle.Viņam šis apvidus īpaši pazīstams , jo sacensību vieta atradās netālu no Jāņa mājām. V-50 grupā pieci sportisti no deviņiem pārstāvēja Azimutu.

Bronzas medaļa V-60 grupā  papildināja Māra Lapiņa medaļu kolekciju.

Nākamās Latvijas kausa sacensības Kāpa notiks jūnija beigās un jūlija sākumā tālajā Krāslavas novadā