Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenieši piedalās “Skolu kartinga kausa 2017 “ sacensības

Baiba Vahere

2017. gada 15. jūnijs 08:24

3397
Smiltenieši piedalās “Skolu kartinga kausa 2017 “ sacensības

Smiltenes tehnikuma karta pilots Druvis Cīrulis LMT Autosporta akadēmijas “Skolu kartinga kausa 2017” 3. posma sacensībās Madonā izcīnīja 9. vietu. Pro – Kart TK – Senior klasē Druvim Cīrulim – 19., bet otra Smiltenes tehnikuma karta pilotam Artim Vasilim – 22. vieta.

Ņemot vērā iepriekšējās neveiksmes un tehniskās ķibeles, jaunieši šīm sacensībām gatavojās īpaši rūpīgi. Arī pirms pašām sacīkstēm komanda līdz vieniem naktī vēl darbojās ap kartiem. 

Druvim Cīrulim un Artim Vasilim dalība “Skolu kartinga kausā 2017”  izcīņā ir pirmā nopietnā sacensību pieredze, taču bērnībā un pamatskolas laikā abi izmantojuši katru iespēju pabraukt ar īrētajiem kartiem. “Tētis saka, ka man asiņu vietā esot benzīns,” smejas Druvis. Jaunietim šajās sacensībās līdzi juta ne vien skolas kartinga komanda, bet arī tētis un mamma. “Viņš man tāds ātrais puisis,” smaida Druvja mamma Ilze Cīrule. “Astoņu mēnešu vecumā iemācījās staigāt. Pārvietojās gandrīz tikai skriešus. Bērnībā Druvim gandrīz vienmēr pierē bija kāds puns, kas iegūts vai nu kaut kur ieskrienot vai taisot trikus ar divriteni.” Druvis savā ģimenē būs “ceļinieks” jau otrajā paaudzē. Viņa tētis Salvis Cīrulis strādā ceļu uzturēšanas firmā un no sirds novēl, lai dēls pēc skolas beigšanas atrod labu darbu savā izvēlētajā specialitātē. Vecāki, protams, priecātos kopā ar Druvi, ja viņš Skolu kartinga kausā gūtu labus panākumus “Taču izcīnītā vieta nav svarīgākā. Galvenais, ka Druvim ir savs vaļasprieks un aizraušanās, ka puiši iemācās darboties komandā,” uzskata Ilze un Salvis Cīruļi.

“Esam ļoti pateicīgi LMT Autosporta akadēmijai un Smiltenes tehnikumam un par doto iespēju piedalīties šādās sacensībās, jo paši par saviem līdzekļiem to nevarētu atļauties,” atzīst Artis Vasilis un Druvis Cīrulis. Abi jaunieši apņēmušies darīt visu iespējamo, lai turpmāk sacensībās veiktos labāk un skola varētu ar viņiem lepoties. 

Visu sacensību laiku kopā ar kartinga komandu bija arī skolotāji Zigurds Purmalis, Ivars un Uldis Siliņi, kā arī līdzjutēji. “Ir tik patīkama apziņa, ka visā lielajā pūlī ir pieci desmit cilvēki, kuri jūt līdzi īpaši tev,” atzīst puiši. “Galvenās, sacensībās gūtās atziņas? – Lai gūtu panākumus, svarīga katra tehniskā nianse. Nevienu problēmu nedrīkst atstāt nenovēstu. Tā jau pēc pavisam īsa brīža var būt iemesls, kāpēc dalība sacensībās jāpārtrauc. Rezultātu veido sīkumi.” 

“Skolas laikā “saslimu” ar močiem,” stāsta Druvis. “Tētis garāžas sienā vilka strīpiņas - kā nokritu no moča, tā strīpiņa. Visa siena vienā svītrās, bet tas mani neatturēja celties augšā un mēģināt atkal un atkal.”

“Neesam pārliecināti, ka paši gribētu būt karta piloti, taču, sacensībās jūtot līdzi savējiem esam guvuši jaunu un interesantu pieredzi,” atzīst Smiltenes tehnikuma audzēknes Krista Uldriķe, Liene Emīlija Ķūrena, Sandra Gulbe un Niks Kristiāns Sekalis. “Tas ir ļoti vienojoši!” 

Kopā ar karta pilotiem vienmēr ir vēl divi savējie – komandas mehāniķi Gatis Gumeņuks un Deins Grahoļskis. Abi jaunieši visos iespējamos veidos atbalsta Arti un Druvi, palīdzot ne vien novērst tehniskās problēmas un domā par tehniskās jaunrades pasākumiem, bet arī stiprinot psiholoģiski. Šajā laikā viņi viens otru jau tā iepazinuši, ka saprotas bez vārdiem. 

Pēc mēneša visi dosies uz nākamajām Skolu kartinga kausa sacensībām, kas notiks Kandavā. Jauna trase, jauni izaicinājumi… 


Foto: Ernests Aizkalns