Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Notiks lielākās orientēšanās sacensības Baltijā - trīsdienas "Kāpa"

Notiks lielākās orientēšanās sacensības Baltijā - trīsdienas "Kāpa"

Šogad no 30. jūnijā līdz 2. jūlijam trīs dienu orientēšanās sacensības “Kāpa” pirmo reizi noritēs dabas parkā “Daugavas loki”, Krāslavas novadā. Jau šobrīd sacensībām pieteikušies vairāk kā 1500 dalībnieki no 11 valstīm, vēlreiz apliecinot, ka “Kāpa” ir gada vērienīgākais orientēšanās sporta notikums visās Baltijā.

 

Sacensību dalībniekus sagaida izcils orientēšanās apvidus, bet līdzjutējus priecēs Daugavas loku neskartās dabas skaistums. Padomāts būs arī par vienkāršām distancēm bez iepriekšējas reģistrēšanās, lai sniegtu iespēju ikvienam interesentam spert pirmos soļus orientēšanās sportā un iepazīt šī sporta veida burvību.

 

Sacensību direktors Indulis Peilāns saka: ““Kāpā” uzsvaru vienmēr liekam uz interesantām, kvalitatīvi plānotām distancēm un jaunu apvidu. Šogad apvidus ir  vienkārši ekselents, būtībā pasaules čempionāta cienīgs – skrienamība laba, redzamība ierobežota, ļoti daudz dažāda lieluma reljefa formu. Turklāt arī Krāslavas pašvaldība bijusi ļoti atsaucīga un sniegusi savu atbalstu sacensību organizēšanā”.

 

Sacensību nolikums ir pieejams mājaslapā 2017.kapa.lv. Atsevišķām distancēm ārpus kopvērtējuma varēs pieteikties arī sacensību dienā.

 

“Kāpā” iespējams startēt gan visās trīs sacensību dienās, gan atsevišķi vienā vai divās dienās. Līdztekus orientēšanās skrējiena sacensībām, kur tradicionāli sacenšas vairāk nekā 1500 dalībnieku 60 dažādās vecuma un meistarības grupās, būs iespēja startēt arī taku orientēšanās sacensībās un orientēšanās sprinta stafetē sacensību centrā. Vīriešu un sieviešu elites grupām dalība “Kāpā” ļaus izcīnīt pasaules ranga ieskaites punktus.

 

Jau šobrīd dalībai “Kāpā” reģistrējušies 1496 dalībnieki no 11 valstīm – ASV, Itālijas, Lielbritānijas, Polijas, Zviedrijas, Turcijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Krievijas, Igaunijas un, protams, Latvijas.

 

Sacensību centrs atradīsies zirgu sētā “Klajumi”, kur apmeklētāji varēs doties arī kādā mierīgā pastaigā zirga mugurā, bērni varēs piedalīties radošajās darbnīcās un atrakcijās, bet sestdienas vakarā visus izkustinās jautra brīvdabas ballīte atraktīvu mūziķu vadībā.