Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Stiprie Jāņi un Līgas satiekas dzīvnieku karnevālā Rauzas dzirnavās

Ivita Ģērmane

2017. gada 28. jūnijs 08:28

8147
Stiprie Jāņi un Līgas satiekas dzīvnieku karnevālā Rauzas dzirnavās

Jau ceturto gadu “Stipro Jāņu un Līgu skrējiena” dalībnieki Līgo dienā pulcējas uz starta līnijas, lai pārvarētu dažādus šķēršļus, pildītu prāta un veiklības uzdevumus, un jautri pavadītu laiku, iepazīstot Palsmanes apkārtnes ainavas un cilvēkus. 

Šogad uz starta līnijas stājās 17 komandas – gan vīru (Jānis un Jānis), gan sievu (Līga un Līga), gan jauktajā klasē (Jānis un Līga). Lai pasākumu padarītu vēl kolorītāku, dalībnieki tika aicināti tērpties dzīvnieku kostīmos, un tā rezultātā pa mežiem un laukiem bizoja īsts zoodārzs – brieži, vardes, sivēni, peles un daudzi citi zvēri. 

Pirms starta dalībniekus par drošību un sagaidāmajiem šķēršļiem informēja pasākuma organizators Jānis Pērle, no kura dalībnieki uzzināja par trases īpatnībām un kopējo trases garumu - ~10km. To nācās veikt gan skrienot, gan airējot, gan dubļus un brikšņus bradājot. Dalībniekiem nācās arī šķērsot upi pār virvēm, atsvaidzināt zināšanas bioloģijā, iejusties zivs ādā, izvairoties no zvejas tīkliem un veikt daudzus citus uzdevumus.

Izaicinājumiem bagāto trasi pievarēja visas komandas, bet pie medaļām tika tikai pirmās trīs vietas katrā klasē:

Līga un Līga

“Lemūri” Baiba Šķērīte un Inga Āboliņa (1:39 h)

“Teles2” Alise Ozola un Una Kalnīte (1:44 h)

„Vardes” Līna Kazaka un Dita Brante (1:51 h)

Jānis un Jānis

“Gāzi grīdā” Dāvis Mizis un Jānis Ramanis (1:19 h)

“Džamšud i našalnika” Valdies Bērtiņs un Sandis Ābolkalns (1:21 h)

“Stiprie bebri” Toms Ābele un Viesturs Stuķēns (1:36 h)

Jānis un Līga

“Pupiņas” Laila Ozola un Helmuts Lapiņš (1:29 h)

“Ieva un Emīls” Ieva Vaivode un Emīls Vīksna (1:31 h)

“Mjau mjau” Marta Mauriņa un Reinis Jeromāns (1:42 h)

Specbalvu par labāko tērpu ieguva komanda „Teles2” – divas sportiskas dāmas – Palsa un Rauza (īstajos vārdos – Una un Alise), kas bija īpaši piedomājušas pie komandas koptēla un vissīkākajām tērpa detaļām.

Pasākuma organizatori sirsnīgi pateicas par atbalstu Smiltenes novada domei, Palsmanes Kultūras nama vadītājai Aijai Zeibotei, SIA „Palsmane”, “PieGaujas”- laivu nomai, Smiltenes novada pašvaldības policijai par drošības un kārtības nodrošināšanu uz ūdens. Īpaši sirsnīgs paldies Rauzas dzirnavu saimniecei Sanitai Ozoliņai, „Gardumnīcas” saimniecei Daigai Knostenbergai par gardajiem kliņģeriem uzvarētājiem, kā arī visiem brīvprātīgiem, kuri palīdzēja nodrošināt veiksmīgu pasākuma norisi.