Ziemellatvija.lv ARHĪVS

36 pašvaldības strādās bez opozīcijas

LETA

2017. gada 30. jūnijs 10:02

167
36 pašvaldības strādās bez opozīcijas

 36 pašvaldībās domes strādās bez opozīcijas, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija par balsojumiem pirmajās domju sēdēs, kurās jaunievēlētajiem deputātiem bija jāieceļ domes priekšsēdētājs.

No valsts nozīmes pilsētām vienīgi Valmierā domes vadītājs tika ievēlēts vienbalsīgi. Pērējās bija vērojama lielāka vai mazāka cīņa par varu. Arī tajās pašvaldībās, kur valdošajai partijai ir izteikts vairākums, piemēram Rīgā un Ventspilī.

Savukārt daudzviet dažādu partiju un vēlēšanu apvienību deputāti atbalsta vienu mēra amata kandidātu. Piemēram, bijušajos rajonu centros - Aizkraukles, Cēsu un Alūksnes novados - domju vadītāji ievēlēti vienbalsīgi.

Tāpat arī Pierīgā - Stopiņu un Babītes novados, pašvaldības vadība strādās bez opozīcijas.

Līdzīga vienprātība novērota arī Dundagas, Rucavas un Venstpils novados. Tāpat vienoti domes vadītājs iecelts Auces, Engures, Iecavas, Jaunjelgavas, Jaunpils, Neretas, Olaines, Rundāles un Tērvetes novadu pašvaldībās.

Opozīcijas faktiski nav arī Aglonas, Lubānas, Riebiņu, Varakļānu, Viļakas, Zilupes, Rēzeknes un Daugavpils novadu pašvaldībās.

Koalīcijā un opozīcijā pašvaldību deputāti nav izvēlējušies dalīties arī Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mālpils, Strenču, Smiltenes, Raunas, Ropažu un Sējas novadu pašvaldībās.

Arī atsevišķās citās pašvaldībās, kur balsojumā par mēru viedokļi atšķīrās, deputāti vienojas par kopīgu darbu un pašvaldībā neizveidojas izteikta opozīcija.