Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valmiermuižā norisināsies jātnieku sporta sacensības

Valmiermuižā norisināsies jātnieku sporta sacensības

Jau šo svētdien, 16.jūlijā, no plkst. 11.00 līdz 17.00 pļaviņā līdzās Valmiermuižas alus darītavai un PII “Burtiņš” jau otru gadu norisināsies sacensības jātnieku sportā “Valmiermuižas kauss 2017”.

No plkst. 11.00 līdz 17.00 jātnieki sacentīsies dažādas grūtības pakāpes maršrutos – gan vadības, gan šķēršļu pārvarēšanā. Sacensības vērot aicināts ikviens zirgu sporta interesents,  jo spraigu elementu tajās netrūkst. 

Pērn spēkiem mērojās ap 100 dalībnieki gan no tuvākiem, gan tālākiem jātnieku sporta klubiem, kā arī kupls pulks līdzjutēju. Vislielāko skatītāju atbalstu un līdzi jušanu izpelnījās Gepards- zirgs, kurš zaudējis redzi, bet ir gana drosmīgs, lai piedalītos, un, iespējams, to darīs arī šogad. 

Kad acis nogurs no līdzi jušanas, tad kā mazi, tā lieli varēs doties izjādēs, rotāties ar hennas zīmējumiem un iegādāt sev kādu pasākuma suvenīru. Sacensību starplaikā skatītājiem par prieku notiks arī zirgu paraugdemonstrējumi.

Savukārt izsalkušos pabaros šeptīgie Valmiermuižas Alus virtuves pavāri, kuri būs sarūpējuši gardu maltīti un sātīgas uzkodas. 

Pasākuma norisi atbalsta Burtnieku novads, Valmiermuižas Alus virtuve, garškopju kustība “Gardu muti”, Stāvo krastu Sajūtu parks, Vidzemes Olimpiskais centrs, Timemachine, Kino “Gaisma”.

Ieeja ir bez maksas. Rīko biedrība “Valmiermuižas jātnieku skola”.


Norises vieta: Pļaviņa līdzās līdzās Valmiermuižas alus darītavai un PII “Burtiņš”.