Ziemellatvija.lv ARHĪVS

“Smiltene/ BJSS” dominē un pelnīti pārspēj “Preiļu BJSS”

Toms Markss

2017. gada 25. jūlijs 12:16

220
“Smiltene/ BJSS” dominē un pelnīti pārspēj “Preiļu BJSS”

Pēc pārtraukuma atsākusies komanda.lv 1. līgas Latvijas futbola čempionāta sezona. 12. kārtas spēlē pie ceturtās uzvaras šosezon tika “Smiltene/ BJSS” komanda, kas izbraukumā ar rezultātu 3:1 pārspēja “Preiļu BJSS” vienību. Smilteniešu labā vārtus guva Eduards Stīpnieks, Reinis Putrālis un Mārtiņš Rakštelis. 

Komanda.lv 1. līgas čempionātu turpina vairs tikai 12 no 14 komandām, kas uzsāka sezonu. Par pārkāpumiem, kas saistīti ar rezultātu ietekmēšanu, no čempionāta izslēgtas: “Ogre” un “Jēkabpils JSC” komandas. Šis pavērsiens viesa izmaiņas turnīra tabulā. Trīs punkti, kas tika izcīnīti spēlē pret ogrēniešiem, tika noņemti arī “Smiltene/ BJSS” komandai. Tikmēr lielāko iespaidu uz izcīnītajiem punktiem tas atstāja uz “Preiļu BJSS” vienību, kas pazaudēja visus sešus iegūtos punktus. Pirms savas pēdējās spēles pirmajā no diviem apļiem, Smiltenes komanda bija iekrājusi 11 punktus, kas deva astoto vietu turnīra tabulā. 

Aizvadītās nedēļas nogalē “Smiltene/ BJSS” izbraukuma spēlē tikās ar “Preiļu BJSS” vienību. Pret Latgales komandai smilteniešiem šosezon veicies ļoti labi, jo pārspētas gan BFC “Daugavpils”, gan arī “Rēzeknes FA” vienības. Arī pretinieki ieņēma noslēdzošo vietu turnīra tabulā, gaidāmā spēle nebūt nesolījās būt viegla. Latgalieši apliecinājuši, ka savā labākajā sastāvā ir ciets rieksts jebkurai 1. līgas komandai. 

Uz aizvadīto spēli Smiltenes komanda nedevās savā labākajā sastāvā, jo no pamatspēkiem iztrūka – Jāņa Priedes, Daira Zariņa, Ričarda Ruļļa, Kārļa Rozīša un Rūda Rozīša. Tikmēr vienas spēles diskvalifikāciju jau iepriekš izcieta uzbrukuma līderis Elvis Teremko un dažādās pozīcijās spēlēt varošais Dāvis Gaigals. Abi ieņēma vietu pamatsastāvā. Tāpat otro spēli šajā sezonā bija jau pērn no futbolista karjeras atvadījušais Raimonds Dūmiņš. Komandas treneris bija spiests atkal vilkt kājās bučus, lai aizpildītu traumēto spēlētāju atstātos robus sastāvā, kā arī palīdzētu laukumā komandas jaunākajiem spēlētājiem. 

Spēles pirmais puslaiks pagāja ar vidzemnieku pārsvaru, par ko liecināja arī bīstamie uzbrukumi pie mājinieku vārtsarga Aleksandra Birjukova sargātajiem vārtiem. Lieliski sagatavotajā laukumā savas iespējas ik pa brīdim bija arī “Preiļu BJSS” komandai, tomēr nopietni apdraudēt Dagņa Sausā sargātos vārtus neizdevās. Spēles rezultāts tika atklāts 25. minūtē. Lielisku uzbrukumu izdevās izspēlēt Smiltenes spēlētājiem. Vairākas lieliskas piespēles ar pirmo pieskārienu, līdz bumba lieliskā pozīcijā nonāca pie Eduarda Stīpnieka, kurš mirkli vēlāk guva skaistus vārtus. 

Nonākuši vadībā viesi turpināja uzbrukt. Labas iespējas dubultot pārsvaru bija Teremko, tomēr izgājiens viens pret vienu netika pārvērsts vārtu guvumā. Kas neizdevās smilteniešiem, izdevās mājiniekiem. Pašaizliedzīgi cīnoties aizsardzībā, bumba skāra Smiltenes komandas aizsargu un nonāca lieliskā sitiena pozīcijā pie Preiļu uzbrucēja Aigara Caica, kurš ar precīzu sitienu lika kapitulēt arī Dagnim Sausajam. Puslaika atlikušajā daļā rezultāts vairs nemainījās, lai arī aktīvāki bija Smiltenes futbolisti. Savu radošumu uzbrukumā centās apliecināt Kristers Aldis Puriņš, kurš gan mēģināja izkārtot labas pozīcijas saviem komandas biedriem, gan arī uzņemties iniciatīvu pats.  Pārtraukumā abas vienības devās pie rezultāta 1:1. 

Otrajā puslaikā spēle galvenokārt ritēja laukuma vidusdaļā. Nevienai no abām komandām nebija lielisku iespēju gūt vārtus, tomēr viss mainījās spēles 57. minūtē. Smiltenieši, pēc nelielas mājinieku kļūdas savā laukuma pusē, izveidoja sekmīgu uzbrukumu, kuru ar precīzu sitienu noslēdza Reinis Putrālis. Lai arī kā latgalieši necenstos lauzt spēles gaitu, tas viņiem neizdevās. 14 minūtes vēlāk, “Preiļu BJSS” komandas  pusē lieliski par bumbu pacīnījās Edgars Jansons. Jau mirkli vēlāk bumba nonāca pie Mārtiņa Rakšteļa, kurš sita bumbu vārtos, panākot jau 3:1. Spēles beigās treneris Raimonds Dūmiņš, kurš pats laukumu atstāja 66. minūtē, laukumā sūtīja arī jaunos spēlētājus – Kristapu Kuprišu un Eduardu Emulovu. Vārti vairs tā arī netika gūti. 

“Smiltene/ BJSS” izcīnīja savu ceturto uzvaru šajā sezonā, sezonā iekrājot jau 14 punktus un panākot “Audu”. Piektajā vietā esošā “Rēzeknes FA” ir tikai viena punkta attālumā, bet uzreiz aiz smilteniešiem atrodas spēcīgā BFC “Daugavpils”. Savu nākamo spēli komanda.lv 1. līgā Raimonda Dūmiņa un Anda Rozīša vadītā komanda aizvadīs 5. augustā, kad izbraukumā tiksies ar turnīra līdervienību – “Grobiņas SC”. Smiltenē lielais futbols atgriezīsies 19. augustā, kad šeit viesosies “Auda”.

Preiļu BJSS – Smiltene BJSS: 1:3 (1:1) Caics 30'; Stīpnieks 25',  Putrālis 57', Rakštelis 71'

Smiltene BJSS sastāvs: Dagnis Sausais, Eduards Deičs, Kristers Aldis Puriņš, Eduards Veģeris, Raimonds Dūmiņš (līdz 66'), Eduards Stīpnieks, Dāvis Gaigals, Elvis Teremko, Reinis Putrālis, Mārtiņš Rakštelis (līdz 82'), Artūrs Stūris (līdz 88'), Toms Mežulis (rezervē), Reinholds Klots (rezervē), Kristaps Kuprišs (no 82'), Edgars Jansons (no 66'), Eduards Emulovs (no 88').