Ziemellatvija.lv ARHĪVS

"Valka/Valga" pastiprina sastāvu ar Kristapu Miglinieku

"Valka/Valga" pastiprina sastāvu ar Kristapu Miglinieku

Turpinot sastāva komplektāciju jaunajai sezonai, basketbola kubs "Valka/Valga" parakstījis viena gada līgumu ar 27 gadus veco uzbrucēju Kristapu Miglinieku, kurš iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja BK "Jēkabpils" vienību. 

"Rēķinos, ka Kristaps būs vien no komandas stūrakmeņiem. Ar spēlētāju bija iespēja kopā strādāt pirms diviem gadiem "Jēkabpilī". No tā laika palikušas ļoti pozitīvas atmiņas, tādēļ es zinu, ko no viņa sagaidīt un kādā līmenī viņš spēja demonstrēt kvalitatīvu spēli. Pēdējās sezonās dažādu iemeslu dēļ Kristapam nav izdevies parādīt visu, ko šis profesionālais sportists ir spējīgs. Mans galvenais uzdevums būs palīdzēt viņam atgriezties savā labākajā līmenī un progresēt meistarībā. Zinot, cik profesionāla attieksme un augsta darba ētika piemīt Kristapam, tam nevajadzētu sagādāt problēmas," komandas jauniegūto spēlētāju vērtē vienības "Valka/Valga" galvenais treneris Kristaps Zeids.

2016./2017.gada sezonā Kristaps Miglinieks "Olybet" Latvijas basketbola līgas 34 spēlēs izcēlās ar vidēji 4.4 gūtajiem punktiem un 38.3% augstu metienu precizitāti no tālās distances. Līdz šim savu produktīvāko sezonu snaiperis aizvadījis "Liepāja/Triobet" rindās, kad 2013./2014.gada sezonā 41 spēlē vidēji guva 7.5 punktus un realizēja 41.8% tālmetienus. Tikmēr pērnajā sezonā Baltijas basketbola līgas čempionātā uzbrucējs izcēlās ar 5.6 gūtajiem punktiem.

"Klubs par mani izrādīja interesi jau vasaras sākumā, tādēļ labprāt pievienojas komandai, kura pati ir ieinteresēta redzēt mani šeit. Ar "Valka/Valga" galveno treneri Kristapu Zeidu mums ir vienota izpratne par basketbolu, kas ir pozitīvi. Uzskatu, ka plānojas ļoti interesanta sezona, jo pirmo reizi spēlēšu citas valsts čempionātā, turklāt būs iespēja arī parādīt sevi LBL. Esmu enerģijas pilns atgriezties jau jaunā līmenī un pierādīt sevi jau citā lomā, jaunajā komandā," apņēmības pilns ir Kristaps Miglinieks. 

Jau tika ziņots, ka starpsezonā "Valka/Valga" komandu papildinājis aizsargs Edgars Lasenbergs un uzbrucējs Elvijs Mičulis, kā arī saspēles vadītājs Ernests Bružs no Lietuvas un igauņu uzbrucējs Roberts Pītersons. Klubs tāpat uz diviem gadiem noslēdzis vienošanos ar galveno treneri Kristapu Zeidu.

Komandas pirmā kopā sanākšana un treniņi plānoti no 1.augusta, kurā piedalīsies jau minētie basketbolisti, labākie jaunieši no Valkas sporta internāta, kā arī uz pārbaudes periodu uzaicināti vairāki igauņu spēlētāji.