Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Eislera un Tūtera ekipāža izcīna trešo vietu rallijsprintā “Latvija”

Toms Markss

2017. gada 29. jūlijs 21:08

130
Eislera un Tūtera ekipāža izcīna trešo vietu rallijsprintā “Latvija”

Vasaras pilnbriedā Rīgā un tās apkārtnē notika autorallijs “Latvija”, kam paralēli risinājās arī rallijsprints “Latvija 2017” un minirallijs “Latvija 2017”. Gan rallijsprintā, gan arī minirallijā startēja Smiltenes novada sportisti – Ingus Eislers, Sandis Eislers un Elvijs Kalnkambers. 

Ingus Eislers kopā ar savu stūrmani Mārtiņu Tūteru pilnu sezonu aizvada Latvijas rallijsprinta čempionātā. Ziemas rallijsprinti, kas tika notika Alūksnes un Gulbenes apkaimē, apliecināja, ka Eislera vadītā “Subaru Impreza” ekipāža būs nopietns spēks cīņā par uzvaru Latvijas čempionāta 4WD Open klasē. Talsu rallijsprintā gan ekipāža, esot līderpozīcijās, bija spiesta izstāties. 

Rallijsprintā “Latvija” pirmie divi ātrumposmi notika Biķernieku sporta kompleksa trasē pa asfalta segumu. Abos šajos ātrumposmos Eislers un Tūters sasniedza trešo labāko laiku 4WD Open klasē. No līderiem – Emīla Blūma un Didža Eglīša – mūsu ekipāža atpalika par 9,2 sekundēm. Grants posmos smiltenieša vadītā ekipāža savas pozīcijas labāko trijniekā nostiprināja.

 Pēc četriem ātrumposmiem Ingus Eislers un Mārtiņš Tūters ielauzās labāko sešiniekā arī absolūtajā vērtējumā. Pēdējie trīs posmi atkal tika veikti Biķernieku sporta kompleksā, kur smiltenieša vadītā “Subaru Impreza” turpināja braukt stabili. Pavērsiens cīņā par kopvērtējumu varēja notikt sestajā ātrumposmā, kur likstas piemeklēja Blūmu un Eglīti. Līderi zaudēja daudz laika, ļaujot sev pietuvoties kā otrajā vietā esošajai Ivara un Andra Velmju ekipāžai, tā arī Eisleram un Tūteram. Velmes Blūmam pirms pēdējā posma zaudēja vien trīs sekundes, bet mūsu ekipāža 30 sekundes. Noslēdzošajā posmā gan vadības maiņa nenotika. 

Par 4WD Open klases un absolūtā vērtējuma uzvarētāju kopvērtējumā kļuva Emīls Blūms un Didzis Eglītis. Otrā vieta Ivaram Velmem un Andrim Velmem, kuri no uzvarētājiem atpalika par 6,9 sekundēm. Tikmēr labāko trijnieku 4WD Open klasē noslēdza Ingus Eislers un Mārtiņš Tūters, kurus no Blūma vadītās ekipāžas šķīra 43,2 sekundes. Absolūtajā vērtējumā tika gūta sestā vieta 24 ekipāžu konkurencē. Jāizceļ, ka Smiltenes novada autosportista vadītā ekipāža saglabā vadību 4WD Open klases kopvērtējumā. Rallijsprinta sezona turpināsies Lietuvā, kur notiks nākamais Latvijas čempionāta posms. 

Ar labiem panākumiem minirallijā “Latvija 2017” startēja Sanda Eislera un Elvija Kalnkambera ekipāža. Šīs sacensības reizē bija arī Latvijas kausa ceturtais posms Standartautomobiļu grupā. Kopumā minirallijā piedalījās 49 ekipāžas. Eislers un Kalnkambers, kas startēja ar “Mitsubishi Evolution”, ņēma dalību 4WD pluss klasē. Izcīnot uzvaru vienā posmā, smilteniešu ekipāžas kopvērtējumā ieguva otro vietu. No uzvarētājiem – Valta Zvaigznes un Mārtiņa Ozoliņa – mūsu sportisti atpalika par 5,3 sekundēm. Trešo vietu ieguva Gatis Mitriķis un  Viesturs Moisejs, kas mūsu autosportistiem zaudēja nepilnas astoņas sekundes.