Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Orientēšanās: Siguldas kauss

Māris Stabiņš

2017. gada 7. augusts 07:53

438
Orientēšanās:        Siguldas kauss

Visi aktīvās atpūtas piekritēji 5. un 6. augustā tika aicināti uz Mori (Akenstaku), kur notika Latvijas Kausa orientēšanās sportā desmitais posms. Sacensībās startēja 340 dalībnieki.

Siguldas maratona klubs/Siguldas takas piekto reizi organizēja šīs divu dienu orientēšanās sacensības. Šogad  sacensībām bija sagatavots jauns apvidus ar jauniem izaicinājumiem.  Sacensību kartes autors un arī distanču plānotājs bija gaisa balonu pilots Gunārs Dukšte.

Sacensībās tika gaidīts  ikviens orientēšanās sporta draugs, sākot no 8 gadu grupas bērniem, līdz 75 gadu grupas veterāniem - gan augstas klases sportisti, gan tie, kuri vēl ir ceļā uz panākumiem.

Izvēlētais apvidus orientēšanās sacensībām līdz šim nebija izmantots. Lielāko kartes teritorijas daļu apsaimnieko Latvijas valsts meži. Kartēto apvidu pa perimetru ieskauj privātie meži ar ļoti daudziem dažāda vecuma un izmēra  izcirtumiem. Veģetācija bagāta ar dažāda blīvuma, auguma, redzamības un pārvietošanās ātruma  variācijām. Daudz dažāda izmēra purvāji, augstie purvi un purviņi, kuros ūdens līmenis ir zems un tie  viegli šķērsojami. Regulārs stigu un vizūrstigu tīkls, bet daudzas no tām grūti pamanāmas. Meža ceļu un taku maz, to pamatne neērta skriešanai. Reljefs plūdens un neizteikts. Relatīvais augstums vienā nogāzē nepārsniedza desmit metrus.

Uz sacensībām ceļu abas dienas mēroja arī Azimuts OK-Sm BJSS orientieristi. 

Kopvērtējumā tika vērtēts divu distanču  laiku summa (vidējā+ garā).

Zelta godalgas izcīnīja  Agnese Jaunmuktāne S-14 un Dainis Bormanis V-50.

Sudraba medaļas kaklā tika kārtas  Annai Godiņai  S-8 , Laurai Savickai S-20 , Guntai Dudelei S-40, Matīsam Slikšjānim V-20  un Jānis Biezais V-65.

Ar bronzas medaļām savas kolekcijas papildināja  Anete Stabiņa S-10 , Jānis Nulle V-50 un Pēteris Kokarēvičs V-55..

Panākumi arī Gaujienas puišiem , kas mācas Smiltenes BJSS. V-12 grupā pirmajā vietā Uvis Sproģis un V-14 grupā pirmajā vietā Austris Kalniņš.