Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkas sporta internāta basketbolisti startēs LBL 2.divīzijā

Valkas sporta internāta basketbolisti startēs LBL 2.divīzijā

Latvijas basketbola savienība (LBS) apstiprinājusi 21 komandu, kas 2017./2018.gada sezonā piedalīsies Latvijas basketbola līgas 2.divīzijas (LBL-2) čempionātā, tajā skaitā Valkas sports internāta jauniešu vienība. Basketbolistus cīņā vedīs treneris Kārlis Večens. 

Valkas sporta internāta basketbolisti trenera Kristapa Zeida vadībā jau no jūnija sākuma intensīvi un regulāri trenējas divas reizes dienā, slīpējot savu individuālo meistarību un lejot sviedrus stadionā, uzlabojot savu fizisko sagatavotību. Pēc vairākām treniņu sesijām, kurās uz pārbaudes periodu ieradās vairāk, nekā 16 censoņi, patlaban līgumus ar biedrību noslēguši septiņi spēlētāji – Arvils Andersons un Elvis Vaivods no Ogres, Aleksis Eduards Brālītis no Smiltenes, Jānis Krastiņš no Alūksnes, Renārs Levics no Jelgavas, Ralfs Freibergs Niks Niklāvs Kļaviņš no Rīgas. Taču regulāri treniņos iesaistās vēl jauni kandidāti un interese par jaunizveidoto komandu ir ievērojama. Plānots, ka līdz sezonas sākumam tiks nokomplektēta pilna 12 spēlētāju komanda. 

Kļuvis arī zināms, ka komandas galvenais treneris jaunajā sezonā būs Kārlis Večens, kurš arī asistēs Kristapam Zeidam BK "Valka/Valga" vienībā. 21 gadu vecais basketbola speciālists savas karjeras laikā kā spēlētājs "VEF" Latvijas Jaunatnes basketbola līgā pārstāvējis BJBS "Rīga/Pārdaugava" komandu, kā arī ticis iekļauts Latvijas U20 izlases kandidātu rindās un trīs sezonas aizvadīja, spēlējot "Olybet" LBL klubā "Latvijas Universitāte". Kārlis nolēmis likt punktu profesionālajām basketbolista gaitām un bija gatavs pieņemt Valkas sporta internāta piedāvājumu. K.Večens būs kā labs paraugs jauniešiem, kuri līdzīgi kā viņš no sporta skolas komandas, soli pa solim, centās nokļūt līdz profesionālam līmenim, turklāt jaunajam trenerim ir pietiekami liela pieredze, lai nodotu zināšanu bagāžu saviem audzēkņiem. 

Par komandas spēlētāju veselību rūpēsies un to uzraudzīs fizioterapeits Ervīns Dzalbs, kuram Valka ir dzimtā pilsēta. 

Valkas sporta internāts šogad aicināja 1999., 2000. un 2001. gados dzimušos sportistus uz treniņiem, kuri ir gatavi sevi pierādīt sevi jaunā līmenī. Meistarīgākajiem dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja trenēties sporta internātā, kura mērķis ir sagatavot jaunos atlētus spēlēm pieaugušo basketbolā, arī profesionālajā klubā “Valka/Valga”. Jauniem basketbolistiem plānoti divi treniņi dienā, apvienojot tos ar mācībām Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijā. Sportistiem tiks piedāvāts treniņu slodzei atbilstošs uzturs un dzīvošana labiekārtotās kopmītnēs. Turklāt Valkas sporta internāta komanda darbosies kā fārmklubs lielajai komandai un ir paredzēts, ka abas vienības sastrādāsies kopā roku rokā. 

Plānots, ka jauniešu komanda varētu arī piedalīties "VEF" LJBL, līdzīgi kā citas LBL-2 spēlējošās jauniešu vienības, pieslēdzoties izslēgšanas spēļu kārtā, taču dalība šajā turnīrā vēl nav oficiāli apstiprināta. 

Komandas dalību LBL-2 šosezon atbalstīs arī AS "Cēsu alus" produkcijas zīmols "RC Cola".

2017./2018.gada sezonā LBL-2 piedalīsies -  BK "Jelgava", "Valmiera Glass"/ViA, BK "Ķekava", BA "Turība", "Ogre/Kumho tyre-2", RSU, BK "Mārupe", Limbažu OC, RSU, RTU, BK "Saldus", Līvāni, Gulbenes "Buki"/BJSS, Ventspils Augstskola, Latvijas Universitāte/BS "Rīga", BJBS "Rīga/DSN", Madona/BJSS, "VEF skola", BJBS "Rīga/Rīdzene", Bauskas BJSS/SC "Mēmele", BK "Kandava" un Valkas sporta internāts. Izspēles sistēma tiks apstiprināta līdz augusta beigām. LBL 2. divīzijas pamatturnīrs startēs oktobra sākumā, izslēgšanas spēles – marta beigās.