Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā noteiks kuplākās ģimenes un kolektīvus

Toms Markss

2017. gada 20. augusts 07:37

115
Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā noteiks kuplākās ģimenes un kolektīvus

Jau 3. septembrī Siguldā notiks gada vērienīgākais notikums pašmāju riteņbraukšanā – 27. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens. Tajā balvas saņems ne tikai ātrākie pedāļu minēji, bet arī kuplākās ģimenes, darba kolektīvi, pašvaldības un stilīgāk tērptie dalībnieki. Pieteikšanās velobraucienam turpinās mājaslapā velo.lv.


Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena ideja jau kopš pirmās tā norises reizes 1936 gadā ir palikusi nemainīga – tautas vienotības veicināšana un veselīga dzīves veida popularizēšana. Arī šajā gadā tiks sveikti ne tikai ātrākie braucēji LDZ Tautas, MTB un Sporta šosejas braucienos, bet gaidāmas arī citas nominācijas. Īpašais jaunums būs 44 kilometru garais Retro velo tūrisma brauciens, kurā arī iekļautas vairākas nominācijas.


Turpinot tradīcijas, Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā tiks noteikta kuplākā Latvijas ģimene, kas startēs nozīmīgajā velo notikumā. Iepriekšējos gadus šo balvu ieguva Ceru ģimene, kas šajā gadā izaicina arī citas ģimenes pieteikties jebkurai no četrām distancēm. Īpaša balva sagaida Latvijas kuplākās pašvaldības kolektīvu. Siguldas novada pašvaldības kolektīvs iepriekšējos gados apliecinājis, ka arī skaitliski mazākām iestādēm ir iespēja pacīnīties par īpašo kausu.


Pirmo reizi Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā ar lielajiem kausiem tiks sveikts ne tikai kuplākais lielais uzņēmums, bet arī kuplāk pārstāvētākais mazākais uzņēmums. Lielā uzņēmumam balva tiks pasniegta organizācijām virs 100 darbiniekiem, bet par mazo uzņēmuma  balvu cīnīsies kompānijas, kurās strādā līdz 100 darbiniekiem.


Īpašas nominācijas sagaida Retro velo tūrisma brauciena dalībniekus. Žūrija, kuras sastāvā būs Latvijas veclaiku divriteņu kluba pārstāvji, Toms Ērenpreiss un Mārtiņš Enģelis, noteiks stilīgāko retro stilā tērpto vīrieti, sievieti un pāri. Gaidāmi arī citi pārsteigumi.


Informācija par Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienu atrodama mājaslapā velo.lv, kur arī turpinās aktīva reģistrācija.